Erdoğan'ın en sevdiği formül çizildi: 'Devlet A.Ş'

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, kurumu 'Devlet AŞ' olarak tanımladı.

Erdoğan'ın en sevdiği formül çizildi: 'Devlet A.Ş'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sermayenin gözünü kamaştıran “Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa, Türkiye de öyle yönetilmelidir.” sözü, Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü tarafından “formüle” edilerek hayata geçirildi.

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar’a konuşan Sönmez, Ziraat Bankası, BOTAŞ, PTT, TÜRKSAT, ETİ Maden, Çaykur, BİST gibi çok sayıda dev kamu iştirakını bünyesine alan kurumun adını “DEVLET A.Ş” olarak koyarken, tanımını da “”Devletin özel sektör mantığı ile çalışan holding şirketi” diyerek yaptı.

Munyar, ‘DEVLET AŞ.’ adını Sönmez’in tahtaya bir bina çizip, çatının tepe noktasına büyük harfle koyduğunu aktardı.

Sönmez, Türkiye Varlık Fonu’nun “ne olmadığına” ilişkin “Banka değildir, borç vermez. Merkez Bankası değildir, para politikası belirlemez. Hazine değildir, devlet için borç bulmaz. Emeklilik fonu değildir, maaş kesintisi havuzu olmaz. Özelleştirme İdaresi değildir, öyle bir amacı da, yetkisi de yoktur” diyen Sönmez, “Varlık Fonu nedir?” sorusuna ise, “Türkiye’nin sermaye çözüm platformu. Türkiye’nin stratejik yatırım platformu. Türkiye’nin büyük ve stratejik yatırım partneri” yanıtını verdi.