Erdoğan'ın damadı Bayraktar: İnsansız jet yapacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı damadı Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, "İnsansız jet çalışmamıza başlamayı düşünüyoruz." dedi.

Erdoğan'ın damadı Bayraktar: İnsansız jet yapacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, “Kısa bir süre sonra da insansız jet çalışmamıza başlamayı düşünüyoruz” dedi.

‘Teknofest İstanbul’ isimli fuarında tanıtım toplantısında basın mensuplarına konuşan Bayraktar, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda kendi sınıfında dünyanın en iyisi diyebileceğimiz taktik insansız hava araçlarını yaptık. Bundan sonra da inşallah dünyada kendi sınıfında en moderni diyebileceğimiz 4.5 ton ağırlığında, 1.5 ton yük taşıma kapasitesine sahip bir insansız hava aracını geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Kısa bir süre sonra da insansız jet çalışmamıza başlamayı düşünüyoruz”

Bayraktar, SİHA’ların da sıklıkla kullanıldığı bilinen Afrin operasyonuna ilişkin de “Teknik müdürlüğünü yürüttüğüm Baykar adına çok yoğun bir şekilde kullanılan silahlı insansız hava araçları ve insansız hava araçlarına destek olmak adına, operasyonun (Afrin) başından itibaren mühendis ekibimizle birlikte sahadaydık. Çok yoğun bir şekilde oradaki faaliyete destek olabilmek için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.