Erdoğan'ın başdanışmanı: İran Suriye'yi yakıp yıkıyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından İlnur Çevik, İran'a yönelik suçlayıcı ve kriz nedeni olabilecek ifadeler kullandı.

Erdoğan'ın başdanışmanı: İran Suriye'yi yakıp yıkıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından İlnur Çevik, İran için “Yanımızda gözüküp devamlı Türkiye’yi arkadan vurmaya çalışıyor” dedi.

Çevik, AKP’nin yayın organlarından YeniBirlik‘te kaleme aldığı yazıda, Afrin operasyonuna ilişkin İran’ın “Zeytin Dalı Harekâtına açıkça karşı çıkmayıp ama sinsice arka planda bu harekâtı sabote etmeye çalışmasına ne demeli” diye sordu.

İran basınında Afrin operasyonuna karşı çıkan haberlerin başlığını aktaran Çevik, “İran medyası ise Türkiye’nin tam karşısında” dedi. Çevik, “Yani Amerikalılar PKK’yı, PYD ve YPG’yi açıkça desteklerken İran bunu sözde örtülü ve sinsice yapıyor” diye belirtti.

Çevik, “Demek ki İran Türkiye’nin Suriye barışına katkılarından hiç memnun değil. Çünkü Türkiye Suriye’de girdiği yerlere barış, güvenlik ve imar getiriyor. İran ise Suriye rejimi ile beraber yakıp yıkıyor ve yerine olumlu hiçbir şey koyamıyor” dedi.