Erdoğan'ın Almanya'da konuşma yaptığı kürsüde kırmızı buton detayı

Almanya’nın tabloid gazetelerinden Bild, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Köln Merkez Camisi'nin açılışı sırasında konuşma yaptığı kürsüden bir ayrıntıyı okuyucularıyla paylaştı.

Erdoğan'ın Almanya'da konuşma yaptığı kürsüde kırmızı buton detayı

Almanya’nın tabloid gazetelerinden Bild, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Köln Merkez Camisi’nin açılışı sırasında konuşma yaptığı kürsüden bir ayrıntıyı okuyucularıyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin Berlin’den sonraki durağı Köln oldu. Kentte Erdoğan’ın konuşması öncesinde bölgede adeta kuş uçurtulmadı.

KIRMIZI BUTON

Bild, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yaptığı kürsüyü ters açıdan görüntüledi. Çatılarda çok sayıda güvenlik görevlisinin olduğu ve cami önünde de güvenlik önlemlerini artıran Alman polisi, kürsünün altına Erdoğan’ın erişebileceği bir kırmızı buton yerleştirdi.

KURŞUN GEÇİRMEZ

Bild muhabiri Mario Junglich’in fotoğrafında görülen kırmızı alarm butonunun acil durumlarda çalıştığı aktarıldı. Alman basını, tehlike anında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basması durumunda özel Alman güvenlik güçlerinin olay yerine gelerek bölgeyi koruma altına alabileceğini yazdı. Bild’in haberinde kürsünün kurşun geçirmez olarak tasarlandığı da belirtildi.