Erdoğan'ın açılışında muhtarlara 'protokol' engeli

Sık sık muhtarları Saray'da toplayan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün İstanbul'da yaptığı bir okul açılışı programında, okulun bulunduğu mahallenin muhtarı da aralarında olmak üzere diğer ilçe muhtarları protokole alınmadı.

Erdoğan'ın açılışında muhtarlara 'protokol' engeli

İstanbul Küçükçekmece’de AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da yer aldığı Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun açılışı sırasında ilçenin muhtarlarının protokole girişinin engellendiği ortaya çıktı.

Erdoğan’ın açılış için geldiği Küçükçekmece’ye bağlı Atakent Mahallesi’nde başta mahallenin muhtarı dahil olmak üzere ilçenin diğer mahallelerinden 5 muhtar, programa katılmak istediklerinde ilçe milli eğitim müdürlüğünün engeliyle karşılaştı.

Yaşanan ayrımcılığı Manifesto‘ya anlatan Atakent Mahalle Muhtarı Halime Totkanlı, “Bizler devletin en küçük birimini temsil ediyoruz. Siyasi görüşüme ters düşebilir o ayrı birşey. Ancak ben bu mahalleye hizmet ediyorum. Oraya bir sürü insan protokole alınıyor ancak ben mahalle muhtarı olarak alınmıyorum.” derken “Orada bu tepkimi dile getirdim. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü’yle daha önce konuşmuş olmamıza rağmen ismim protokole yazılmadı. ‘Size protokole alamayız isminiz yok’ diyorlar. Ama bana sosyal medyada hakaret eden birisi kartını takmış okula girebiliyor rahatça. Bu nasıl oluyor?” diye sordu.

“MUHTARLARA ÖNEM VERİLİYORSA…”

Açılış için programa katılmak istediğinde kendisine “Mahalle muhtarısınız ama sizin isminiz yok listede. Giremezsiniz.” denildiğini söyleyen Totkanlı, mahalle muhtarlarının da protokol için davetli olduğunu söylemelerine rağmen engellemenin devam ettiğini belirtti. Bu sırada gördüğü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Nari’ye durumu söylemesi üzerine ondan da “Hayır sizi alamayız” cevabı aldığını kaydeden Totkanlı, “Alamayız deyince diğer muhtarlarımızı bekledik. Onlara da aynı cevabı verdiler. Biz de bunun üzerine 5 muhtar, çıktık geldik muhtarlığımızda kahve içtik.” dedi.

Totkanlı, “Protokolde yer alsaydım Cumhurbaşkanı’na mahallenin yol sorununu, 1 yıldır harabe halde yıkılmayı bekleyen TOKİ Lisesi’ni söyleyecektim. Bir kaç konu daha kafamda vardı onları da söyleyecektim. Ama tabi ki ne söyleyebildim ne dinleyebildim. Eğer muhtarlara önem veriliyorsa biz de muhtarlık kurumunu temsil ediyorsak o protokolde muhtarlara da yer verilmesi gerekiyordu.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE BAŞKANI MAHALLEMDE ENGELLİYOR”

Bu muamelenin ilk olmadığını da söyleyen Totkanlı, “Mahallemde Kadınlar Günü programı yapılmıştı. Küçükçekmece Belediye Başkanı beni davet etmedi. Belediye Başkanı benim mahallemde olan hiç bir etkinliğe hiç bir zaman beni davet etmiyor. Ben kadın muhtarım ve Kadınlar Günü programı yapılıyor, gidiyor orda başka insanları konuşturuyor.” dedi.