Erdoğan'ı yandaşın kitabı çürüttü: İşte Gülen'le görüşmesinin notları...

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fethullah Gülen'in 2000 yılında ABD'de görüştüklerini, Erdoğan'a yakın isimlerden Nasuhi Güngör'ün kitabında yer alan detaylarla açıkladı.

Erdoğan'ı yandaşın kitabı çürüttü: İşte Gülen'le görüşmesinin notları...

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kendisine yönelttiği “Partiyi kurmadan önce Fethullah Gülen’le görüştü” iddiası sonrası İnce hakkında suçduyurusunda bulunmuştu. Muharrem İnce, Kırşehir mitinginde konuyla ilgili çarpıcı bir detayla iddiasını sürdürdü.

Muharrem İnce, TRT eski Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör’ün kaleme aldığı “Yenilikçi Hareket” isimli kitapta yer alan, 2000 yılında Erdoğan ile Fethullah Gülen’in görüştüğünün detaylarının olduğu bölümü açıkladı.

İnce,  “Elimde bir kitap var. ‘Yenilikçi Hareket’ diye. Yazarı Nasuhi Güngör Erdoğan’ın yakın arkadaşı. Bu arkadaşı 17/25 Aralık’tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı.

Yani buna güveniyor. Dostu… Bu şahsiyet bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma…’Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında ABD’ye yaptığı gezide uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülen’le biraraya geldi. Muhtevasından çok uzun yıllardır, birbirine hayli uzak olan iki ekolün biraraya gelmesi açısında da hayli dikkat çekiciydi..’ Yani Erdoğan’ın Gülen’le görüştüğünü yakın dostu açıklamış.” diye konuştu.

“Gülen hareketinin tartışmasız yeni gözdesi”

İnce’nin kaynak gösterdiği Nasuhi Güngör’ün “Yenilikçi Hareket” kitabında, ABD’de yapıldığı kaydedilen Erdoğan-Gülen görüşmesine ilişkin detaylar şu sözlerle yer alıyordu:

“Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretlerinde pek çok teması oldu. Ama bunlar arasında birisinin gerçekten ayrı bir önemi vardı. Erdoğan, 2000 yılı Mayıs ayında ABD’ye yaptığı gezide, uzun süredir orada yaşayan Fetullah Gülenle de bir araya geldi. Erdoğan-Gülen görüşmesi muhtevasından çok, uzun yıllardır birbirine bir hayli mesafeli olan iki farklı ekolün bir araya gelmesi açısından hayli dikkat çekiciydi.

Görüşme daha çok Türkiye’deki siyasal gelişmeler üzerine sohbet şeklinde gelişti. Fetullah Gülen, 28 Şubat sonrasında yasanan gelişmeleri değerlendirerek, daha kucaklayıcı bir yeni siyaset anlayışının zaruretini ifade etti. Gülen, Özal örneğini gündeme getirerek, Erdoğan’la uzun uzun sohbet etti.

Bu, Yenilikçi hareketle Gülen cemaati arasındaki ne ilk ne de son temas oldu. Siyasetteki tercihlerini, çoğunlukla merkezdeki sağ partiler üzerinde yapan Gülen hareketinin tartışmasız yeni gözdesi, Erdoğan’ın başını çektiği yenilikçi hareketti…”