Erdoğan: Ben hukukçu değilim, ekonomistim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısı gerçekleştirdi.

Erdoğan: Ben hukukçu değilim, ekonomistim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısı gerçekleştirdi.

Erdoğan, Hakkari’de Süngü Tepe Üs Bölgesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden asker sayısının 7’ye yükseldiğini açıkladı. Erdoğan konuya ilişkin “Hakkari’de bir mühimmat depomuzun patlaması sonucu 7 şehidimiz var, bunun dışında 25 yaralımız var” sözlerine yer verdi.

Erdoğan’ın basın açıklamasından öne çıkan kısımlar şöyle:

”Yedi şehidimiz var, 25 yaralımız var. Ağır olan dört yaralımızı da şu anda Ankara’ya ambulans uçakla getiriyorlar. İnşallah tedavilerine burada devam edecek. Rabbimden yaralılarımıza da şifalar diliyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. İnşallah bira sonra Fransa Cumhurbaşkanı’nın daveti üzerine seyahat gerçekleştireceğiz.”

”Paris ziyareti sırasında savaşın sebepleri ve sonuçları üzerinde düşünme hem de Suriye’de yaşanan savaşlar üzerinden yaşanan insanı dramları ortaya koyma çabasında olacağız. Devlet başkanlarıyla oradaki plan çerçevesinde görüşebildiklerimizle görüşeceğiz.”

‘Fırsat yakalarsak Trump ile görüşeceğiz’

”Sayın Trump ile kısa bir süre önce telefon görüşmesi yaptık. Fransa’da da fırsat bulabilirsek inşallah görüşme imkanını yakalarız dedik. Şimdi Paris’e gidince arkadaşlarımız karşılıklı olarak görüşecekler. Fırsat tesis etmeye çalışacağız. Bu fırsat çerçevesinde ikili bir görüşmeyi de yapacağız.”

Kaşıkçı cinayeti

”Merhum Kaşıkçı ile ilgili olarak şu an itibariyle elimizde herhangi bir belge, bulgu yok. Ama bilgi var. Bilgi nedir? Baştan itibaren söyledim. Buraya gelen bu 15 kişi ve artı 3 ile tutuklu 18. Bir defa bu 18 veya daha kısa olarak 15 kişi kesinlikle hem faili biliyorlar, hem de bu cesedin nereye götürüldüğünü biliyorlar. Yerel işbirlikçileri açıklamanız lazım dedim. Bu 15 kişi, katil veya katiller bunlar bunu çok iyi biliyor. Biz tapeleri verdik. Suudi Arabistan’a da verdik, Amerikalılara da, Almanlara, İngilizlere hepsine verdik. Bu konuşmaları onlar da dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok. Kesinlikle bu 15’in içerisinde bunun katili veya katilleri kimdir? Bunu onlar biliyor.”

‘Suudi Arabistan’dan gelen başsavcı ipe un serdi’

”Suudi Arabistan yönetimi bu 15’i konuşturmak suretiyle bunu meydana çıkarmasını başarır. Gelen başsavcı ipe un sermek için gerdi. Sen bizim başsavcımızı oraya çağırıp da napacaksın? Olayın işlendiği yer burası. Burada ne görüşeceksen görüşürsün. Konsolosluğa da gittin. Ama ipe un sermeye gerek yok.”

‘Ben hukukçu değil ekonomistim’

”Ben hukukçu değilim. Bir ekonomistim ama 40 yıllık siyasetçiyim. Bu işin başka izahı olamaz. Bu 15 kişi niçin geldi? Burada ne işleri var? Bu 15 kişi ayrı programla ayrı grup, Pazartesi akşamı Salı günü ayrı bir program, plan ve bu arada operasyon. Suudi Arabistan bizim bu iyi niyetimize karşı kendileri de adaletli davranmak suretiyle bu şaibeden kurtulmaları lazım.”