Erdoğan'dan seçim hamlesi: Başkanların kalemi kırılıyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yerel seçim öncesi kimi belediye başkanlarının imza yetkisini aldığı öğrenildi.

Erdoğan'dan seçim hamlesi: Başkanların kalemi kırılıyor

30 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimlerde herhangi bir “kaza” yaşanmaması için ciddi bir hazırlık içine giren AKP “başarısız” olduğunu belirlediği mevcut belediye başkanlarının üstünü koltuklarında otururken çizmeye başladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kimi belediye başkanlarının imza yetkisini aldığı öğrenildi.

Türkiye Gazetesi’nden Süleyman Özışık, köşesinde “Bugünlerde yaşanan ilginç bir gelişme var” diyerek konuya girdiği yazısında, “İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde, üç dönemini dolduran bazı belediye başkanlarının imza yetkisinin ellerinden alındığı yönünde ciddi söylentiler var.” derken, kararın sadece üç dönemini dolduran belediye başkanlarını kapsamadığını, başarısız olan ya da hakkında ciddi iddialar bulunan kimi belediye başkanlarının da imza yetkisi elinden alınarak etkisizleştirildiği söylentisinin dilden dile yayıldığını belirtti.

İmza yetkisi alınan birkaç belediye başkanının ismini de öğrendiğini ama bunları açıklayamayacağını dile getiren Özışık, son dönemde “Nasılsa belediyede son günlerim” diyen kimi belediye başkanlarının âdeta vurgun yapmaya çalıştığını nicedir duyduklarını, “Madem yeniden seçilmeyeceğim. O zaman ne gerek var icraata” diyen bazı isimlerin de işleri boş verdiğini, yan gelip yattığını duyduklarını belirterek, “kararı çok yerinde bulduğunu” yazdı.