Erdoğan'dan patronlara kalkan

Erdoğan, Türkiye'ye bazı iş adamlarının ve şirketlerin varlıklarını yurt dışına kaçırdıkları yönünde iddialar üretenler olduğunu söyledi.

Erdoğan'dan patronlara kalkan

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu’na katıldı. Burada konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

2023 hedeflerimize ulaşmak için Türkiye’nin mevcut büyüklüğünü yaklaşık 2 kat daha artırmamız gerekiyor. Türkiye’nin bu hedefine ulaşabilmesi için aşması gereken teknik ve psikolojik bir takım engeller var.

Yurt içi ve dışında ekonomimiz ile değerlendirme yapan kimi çevrelerin önümüze çıkardığı soru işaretlerini etkisiz hale getirmenin yolu; teknoloji ve sermaye konusunda yeni yaklaşımlar geliştirmekten geçiyor. Yüksek teknoloji yatırımları bunların başında geliyor.

İş adamlarının varlıklarını yurt dışına çıkardığı tezviratları yapılıyor. Böyle bir şey varsa makul izahı olamaz. İş adamı parasını yastık altına koyuyorsa sorumluluklarının farkında olup olmadığını düşünmesi lazım. Hele hele parasını alıp yurt dışına gidene diyecek sözümüz yok.