Erdoğan'dan partisine Gül ve KHK ile ilgili talimat

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan partisinin MKYK toplantısında KHK ve Abdullah Gül ile ilgili tartışmalar için konuştu.

Erdoğan'dan partisine Gül ve KHK ile ilgili talimat

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde ve sonrasında ‘terör’ eylemlerine müdahale eden sivillere yargı dokunulmazlığı getiren KHK ile ilgili partisinin vekillerine ‘halka iyi anlatın’ talimatı verdi. Erdoğan, selefi Abdullah Gül’e de “Gereken cevabı verdim” diyerek tepki gösterdi.

Hürriyet’ten Gizem Karakış ve Erdinç Çelikkan‘ın haberine göre Erdoğan’ın başkanlığında toplanan, partinin en yetkili organı Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında sivillere yargı dokunulmazlığı getiren 696 sayılı KHK ile ilgili eleştiriler gündeme geldi.

Erdoğan, bu eleştiriler üzerine, “Ben Sayın Gül ile ilgili gereken cevabı verdim. Kimin ne dediği önemli değil. Biz işimize bakalım, doğruyu anlatalım. Mesele millete iyi anlatılmadı, siz iyi anlatın” diye konuştu.

KHK’daki sivillere dokunulmazlık getiren düzenlemenin 15 — 16 Temmuz 2016 günlerini kapsadığını belirten Erdoğan, “Her hukukçu okuduğunu farklı değerlendiriyor. Yanlış anlaşılmalar oluştu. Bu yanlış anlaşılmaları doğru ve güzelce anlatın” dedi.