Erdoğan'dan Muharrem İnce yorumu: CHP'nin öne sürdüğü gariban

AKP'li Cumhurbaşkanı, partisinin grup toplantısında CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yle ilgili 'değerlendirme'de bulundu.

Erdoğan'dan Muharrem İnce yorumu: CHP'nin öne sürdüğü gariban

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan konuşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yüklenerek başladı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Anamuhalefet partisi lideri kendisi aday olmaktansa başka bir ismi öne sürdü. Bir türlü Genel Başkan olarak seçilemeyen bir ismi önerdiler. Demek ki Genel Başkanlığı Cumhurbaşkanlığından üstün görüyor. CHP pek çok vasıf saymıştı. İsim açıklandığında bu adayda belirtilern vasıflarla pek ilişki kurabilen olmadı. Dün de 15 vekilini ağlata ağlata başka partiye göndermişlerdi. Dünyanın hiç bir yerinde siyaset mühendisliği hesapları için milletvekili ve seçmen pazarlama yoktur. Korkarım bu işin sonu CHP’nin toptan satışına kadar gider.

Bizim burada bir ssıkıntımız var. Seçim kampanyasında CHP’nin başındaki zata mı ortaya sürdüğü garibana mı bakacağız? Orada bir kendisi var bir de kuklası var. Şimdi biz sopanın ucundaki figürle mi uğraşacağız sopayı tutanla mı uğraşacağız? Bizi çıldırtacaklarını söylemişlerdi çıldırtmasalar da şaşırttılar. Bu yalancı pehlivan hiç bir işe yaramasa da milleti eğlendiriyor. Bu karikatür tipin maceralarını izlemeye devam edeceğiz.

“KÜLLİYEYİ GENÇLERE TAHSİS EDECEKMİŞ”

Biz bugüne kadar hep değişimden yana olduk. Buna karşılık muhalefet vaatlerine baktığımızda şu çıkıyor. Biri gözüne cumhurbaşkanlığı külliyesini diğeri yeni yönetim sistemini bir diğeri de devletin uçaklarını kestirmiş illa yok edeceğiz diyorlar. Biri Çankaya’da yatacakmış diğeri de Külliyeyi gençlere tahsis edecekmiş. Bu nasıl cüce bir politikadır? Bunlar çok basit popülist politikalar. Kimse bunları yutmuyor. Millet sizden neyi yıkacağınızı değil neyi inşa edeceğinizin projesini bekliyor.

“MİLLETİMİZ ‘TAMAM’ DERSE…”

Pazar günü manifestomuzu paylaştık yakında projelerimizi de paylaşacağız. Muhalefetin çok daha fazla projesi olması gerekmez mi? Ama yok. Tek dertleri Erdoğan’ı yıkmak. Bizi Başbakanlığa da Cumhurbaşkanlığına da milletimiz getirdi. Milletimiz tamam derse kenara çekiliriz. 24 Haziran’da gereken dersi milletimizin vereceğine inanıyorum.

TUVALETE 1 MİLYONA GİDİLEN GÜNLER…

AK Parti altı sıfır atarak parasını itibarlı hale getirdi. Siz yeniden bu tek haneli rakama altı sıfır ilave etmek suretiyle hani tuvalete gidilebilen günleri geri mi getireceksiniz?

MECLİS ÇOĞUNLUĞU ÖNEMLİ

Meclis’te de çoğunluğu sağlamamız şarttır. Kanun değişikliğine hatta anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulacaktır. Benim aziz milletimden isteğim şudur; Cumhur İttifakı’na bu doğrultuda katkı sağlamalısınız. Meclis çoğunluğu önemlidir. Cumhur İttifakı ile amacımız sadece Meclis’te çoğunluğu elde etmek değil anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşmaktır.