Erdoğan'dan medyaya: O yayınlarınızı kesin yoksa...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, grup konuşmasında 8 Mart mesajı verirken, televizyon kanallarını tehdit etti.

Erdoğan'dan medyaya: O yayınlarınızı kesin yoksa...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 8 Mart nedeniyle partisinin düzenleyeceği etkinlikleri açıklarken sözü televizyon yayınlarına getirip, “Milleti çileden çıkartacaksınız” dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

AFRİKA TURU: BALIK TUTMAYI ÖĞRETECEĞİZ

”Uzun bir Afrika seyahatimiz oldu. Afrika seyahatimizde gittiğimiz ülkelerin ortak özelliği 15 Temmuz darbe girişiminde ülkemize verdiği samimi destektir. Gördüğümüz bir başka gerçek de Afrika’da Feto’nun ülkemize ne kadar zaman kaybettirdiğidir. TİKA’mızla burslarımızla eğitim sağlık tarım alanındaki desteklerimizle Afrikalı kardeşlerimizin yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Bu kıtada tüm ilişkilerimizi kazan kazan ilkesine göre tesis ediyoruz. Sadece almak veya vermek bu ülkelere iyi niyet değildir. Lazım olduğu zaman balık da vereceğiz ama asıl balık tutmayı öğreteceğiz. İşte Fransa… Bize belli noktada akıl vermeye kalkanlar sadece Cezayir’de 5 milyon insanın katlini icra ettiler. İlk fırsatta Afrika’nın en güneyine ineceğiz. Böyle bir seyahati planlıyoruz. Kıtada ayak basmadık yer bırakmadan durmayacağız.

AFRİN OPERASYONU: ÖSO’YU BİR YERE KOYMAK MÜMKÜN DEĞİL

Sefer bizden zafer Allah’tandır. Şu ana kadar 700 kilometrekarenin üzerinde bir alan teröristlerden temizlendi ve bizim kontrolümüz altında. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2872. 41 askerimiz ile ÖSO’dan 159 kardeşimiz şehit oldu.

Döktüğü kanın tek damlası bile boşa gitmeyen bizim askerimizin yattığı toprak da tuttuğu bayrak da bellidir. Kimse hizmet ettiği belli olmadan geberip giden teröristleri kimse hatırlamayacak.

Terör örgütünün sınırlarımızla irtibatı artık tamamen kesilmiş durumdadır. Bundan sonra sıra Afrin şehir merkezinin kuşatılarak orada yuvalanmış olan teröristlerin başlarının ezilmesine geliyor. ÖSO’yu bir yere koymak mümkün değil. Ana muhalefetin temsilcileri ÖSO’ya terör örgütünü yakıştırmasını yapacak kadar densiz olsalar da bizim için onlar beraber bu mücadeleyi verdiğimiz kardeşlerimizdir. Türkiye’nin DEAŞ PKK PYD’ye yönelik sınır ötesi operasyonları içeride ve dışarıda pek çok kişinin gerçek yüzünü de ortaya koydu.

Amerika’nın Afganistan’daki operasyonları 17. yılını geride bıraktı Irak’taki de neredeyse 18 yıla ulaştı kimse Amerika’ya ne işin var burada diye söyledi mi bunlarla sınır mı? Değil. 10 bin kilometreyi aşkın yerden kalkıp buraya geliyorsun. Bulunduğunuz yerlerden hemen çekilip gidin dediklerini duydunuz mu? Ama her gün Türkiye’ye operasyon uzun sürdü çekilin çağrısı yapılıyor. Türkiye 7 yıldır 4 milyon civarında sığınmacıya elinde ne varsa paylaşarak onlar 3-5 mülteciyi alıp almamanın kavgasını veriyorlardı.

DOĞU GUTA: BM’NİN KARARI YERE BATSIN

Türkiye’nin Afrin’de El Bab’da ne yaptığını milletimiz de dostlarımız da gayet iyi biliyor. Ülkemizin amacının terör örgütleri ve arkasındaki güçler de farkındalar. Bölgenin asli sahibi olan Suriyeli kardeşlerimizin yaşayabileceği bir yer haline getirmek istediğimizi herkes biliyor. Amerika Rusya onlarla da konuştuk. Terör örgütlerinin ve arkalarındaki güçlerin derdi Suriye halkının geleceği olmadığı için bu çaba onların işine gelmiyor. Doğu Guta’daki gelişmeler yenilir yutulur mu insanlığa sığar mı? BM’de karar alıyorlar batsın sizin kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var?

ABD’YE: HANİ DOSTTUK

Dünya adeta bir korkular dünyası olmuş. Bunun karşısında hiçbir ülke sesini çıkaramıyor. Şu Kudüs meselesinde 128 ülke sesini çıkarttı ve orada tavrını ortaya koydu. Aynı şekilde bu tavrı bir de dünya 5’ten büyüktür anlayışını ortaya koymak için dünya koymalı. Biz Türkiye olarak yalnız kalsak da üzerimize düşeni yapacağız. Onların tankları füzeleri topları olabilir olsun be bizim Allahımız var. Afrin’de ele geçirdiğimiz yerlerdeki tüm tuzaklar ne yazık ki ülkemize dönüktür. Hani dosttunuz hani müttefiktik? Bunların hepsi aynen deve kuşu gibi. Rakka tarafındaki petrol kavgasını saymazsanız Fırat’ın doğusunda da aynı durum geçerlidir.

Buradaki hedef Türkiye’dir, Türkiye’nin birliği beraberliği bekası kalkınmasındaki azmi gücüdür. İstedikleri diplomasi oyunlarını oynasınlar biz bu gerçeği görüyoruz yüzlerini vuruyoruz vurmaya da devam edeceğiz. Gözümün içine baka baka söylenen yalanlardan artık gına geldi.

SEÇİM İTTİFAKI: BAŞKA YOL ARKADAŞI ARAYANLARA GÜLE GÜLE

Ülkemizde giderek çapı ve seviyesi düşen ana muhalefetle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Seçimlere ittifakla girilebilmesi hususu ne AK Parti’ye ne de başka partiye münhasır değildir. Bu ilk defa mı yapılıyor? Arzu eden tüm partiler aralarında böyle bir ittifak kurabilirler. Bu işin bir başka faydası da geçmişte kimi seçimlerde zaten yapılan adeta hülle yöntemi kullanılan seçim ittifaklarının hukuki zemine kavuşturulmasıdır. Seçim ittifakı konusunda MHP’nin birlikte oluşturduğumuz bu ittifak şu anda kararlı bir şekilde Meclis’te yürüyor. Niye birileri rahatsız oluyor? BBP de Cumhur İttifakını desteklediğini ilan etti. Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerin başka yol arkadaşı seçiyorlarsa onlara da güle güle demekten başka elimizden bir şey gelmez.
Rusya ve İran’la anlatığımız hususlar var anlaşamadığımız konular da var. Türkiye’nin hiçbir ülkeye karşı önyargısı yoktur. Biz herkesle konuşmaya işbirliğine varız. Yeter ki bizim hassasiyetlerimize saygı gösterilsin. Gerisine halledilebilecek meseleler olarak bakıyoruz. Türkiye’yi terör örgütleriyle mücadelesi S-400 alması dolayısıyla eleştirenler dönüp kendi yaptıklarına baksalar haklılığımız kabul edecekler. Yunanistan’da var Yunanistan’a ses çıkarmayacaksın Türkiye alacağı zaman istendiğinde vermeyeceksin Rusya ile anlaşında NATO ülkeleri için bu yanlıştır diyeceksin. Biz yolumuza devam edeceğiz bu yönde sorgulamalara da gelemeyiz.

Bizim 1 senemiz var yerel seçimlere. Bunun için hazırlıklarımızı kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Tüm teşkilatlarımıza partimize gönül vermiş herkese çok önemli görevler düşüyor. Tüm kardeşlerime diyorum ki kucaklayıcı olacağız ürkütücü olmayacağız milli ittifakın çok sağlam bir zeminde yürümesinin adımlarını beraber atacağız. En geç yılbaşında belediye başkanlıkları için seçim iklimine kampanyaya girmiş oluyoruz.

8 MART: KADIN ANNE VE EŞTİR

Bizim için her gün Anneler Günü’dür Kadınlar Günü’dür. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak anılıyor. Şimdiden tüm hanım kardeşlerimizin Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Bizim için kadın her şeyden önce insandır. Kadının maruz kaldığı her zulüm tüm insanlığın onuruna vurulmuş bir darbedir. Kadın diğer özelliklerinin yanı sıra anne ve eş sıfatlarıyla toplumda çok ayrı bir konuma sahiptir. Erkekle kadını tıpkı bir bedenin iki yarısı gibi düşündüğünüzde aslında ikisinin aynı olduğunu görürüz. Biri olmadan diğerinin bir anlamı yoktur.

MEDYAYA: MİLLETİ ÇİLEDEN ÇIKARTACAKSINIZ’

Peygamberimiz ne buyuruyor ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ diyor. Babaların ayakları altındadır demiyor. Annelerinizin ayaklarının altını öpün. Annelere ihanet edenler son zamanlarda biraz artmaya başladı. Televizyonların yayınları da bu işi iyice zıvanadan çıkartıyor. Medyaya da sesleniyorum lütfen bu yayınlarınızı şöyle kesintiye uğratın yoksa milleti çileden çıkartacaksınız.