Erdoğan'dan kritik Afrin açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonunda önümüzdeki günlerde kuşatma aşamasına geçileceğini söyledi.

Erdoğan'dan kritik Afrin açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye ordusu ve bağlı güçlerin gireceği konuşulan Afrin bölgesinin çevresinin ‘Zeytin Dalı’ operasyonu kapsamında önümüzdeki günlerde kuşatılacağını açıkladı.

Erdoğan,  “Önümüzdeki günlerde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir. Böylece terör örgütünün kimse ile pazarlık yapma imkanı kalmayacaktır.” dedi.

AKP Grup toplantısında partililere seslenen Erdoğan’ın konuyla ilgili ifadeleri şöyle:

“2. gününe giren Zeytin Dalı Harekatında görev alan güvenlik güçlerimize muvaffakiyetler niyaz ediyorum Şu ana kadaı 1715 teröristi etkisiz hale getirdiğimiz operasyonda 32 şehidimiz var. Operasyonun yavaş ilerlediğini söyleyenler var. Biz orayı yakıp yıkmak için gitmedik. Sahada belirli hazırlıkların da yapılması zaman alıyor. Önümüzdeki günlerde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir. Böylece terör örgütünün kimseyule pazarlık yapma imkanı kalmayacaktır. Türkiye’yi çevrelemeye kalkanlara bu işin kolay olmadığını göyermek zorundayız. Gerekirse alınlarının ortasına bu çizgileri nakşederek varlığımızı göstermek boynumuzu borcudur. Birileri Osmanlı tokadının ne olduğunu soruyormuş. Bunu soranlar Batılı tarihçilerin yazdıkları Osmanlı tarihi kitaplarını okusunlar. Dedelerine sorsunlar Osmanlı tokadının ne olduğunu. Daha da merak ediyorlarsa buyursunlar Afrin’e gelsinler.”