'Ya ne davulu ne zurnası, sadece klarnet...'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendisiyle birlikte Hatay'a sınır karakoluna giden ünlüleri eleştiren CHP'li Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

'Ya ne davulu ne zurnası, sadece klarnet...'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Aydın İl Kongresi öncesinde salon önüne toplanan kalabalığa seslendi.

Erdoğan, burada kendisiyle birlikte Hatay’da sınır karakoluna ziyarete gelen ünlüleri eleştiren Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. “Bay Kemal çıldırdı” diyen Erdoğan, CHP liderine “Ya sen bizimle beraber Mehmetçiğini moralize etmeye çalışan sanatçılara hakaret etme yetkisini nerden aldın?” diye seslendi.

“NE DAVULU NE ZURNASI, SADECE KLARNET”

Erdoğan, sözlerine “Bir de ne diyor biliyor musun? ‘Davul zurna klarnet’ diyor. Ya ne davulu ne zurnası? Sadece klarnet ve ordumuzun değişik kışlalarında sayın Kabaklı’nın her zaman söylenen gayet güzel bir türküsü vardır. O ve hatta onunla da yetinmedik. Bir de ‘Er Meydanı’nı’ söyle dedik. Bay Kemal er meydanına sen gelemezsin. Er meydanına er olanlar gelir.” diye devam etti.

“KISKANIYORLAR”

İbrahim Tatlıses’in Afrin ve olası Menbiç operasyonuna uyarladığı ‘Yaylalar’ türküsü için de konuşan Erdoğan, “Genelkurmay Başkanımla beraber Tatlıses’in yanına geçtik. Tatlıses uçakta duydum ki yaylaları söylemiş. Tatlıses buna da güzel şeyler ilave etmiş. Bu bir heyecandır. Ama bu bay Kemal’de yok. Buna haddini sandıkta bildireceğinize inanıyorum. Bunların dikili ağacı yok bu ülkede, bizimkileri de kıskanıyorlar. Biz onlara bakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

FAİZ CEVABI: ADAM MAAŞI HEP DEVLETTEN ALMIŞ 

Erdoğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendiği bir diğer başlık da ‘KHK ile faiz düşürme’ konusu oldu. AKP liderinin burada Kılıçdaroğlu’nda gördüğü ‘eksik’ de, devletten başka bir yerden maaş almamış olmasıydı:

“CHP’nin başındaki zat, salı günkü konuşmasında öyle terbiyesizce, haysiyetsizce, rezilce saldırdı ki, bu zatın seviyesine inmeyi zül sayarım. Üstat böyle zatlara çukur derdi. Bu zat çukurun ta kendisidir. Bu zat söylediği sözlerle kanalizasyon çukurunda debeleniyor. Bu zat faizin KHK ile düşeceğini sanıyor. İstihdamın KHK ile sağlanacağını sanıyor. İç ve dış borçların KHK ile kapanacağını sanıyor. Bu düzeni bozacağını söylüyor. Peki ne yapacak, çalışmayan adama para mı verecek? Öyle bir şey söylemiyor. Devletten aldığı maaş dışında tek kuruşu çalışarak kazanmamış adama ana muhalefet partisini emanet ederseniz olacağı bu.”