Erdoğan OHAL'le böyle övündü: Fabrikalarda tek bir grev var mı?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalar yapıyor.

Erdoğan OHAL'le böyle övündü: Fabrikalarda tek bir grev var mı?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalar yapıyor.

Erdoğan konuşmasının daha başında dünkü Meclis Genel Kurulu’nda yaşananları hatırlatarak CHP’yi hedef aldı. Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i ima ederek, “Orada bir terbiyesiz vardı, sen benim nasıl indiğimi nereden biliyorsun?” dedi.

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da “Hiç vakit kaybetme. Gel aday oluver” dedi.

AKP lideri, OHAL’in tekrar uzatılması konusunda gelen eleştirilere de yine emek düşmanı yüzünü konuşturarak, “OHAL’de fabrikalar greve giderdi. Şu anda bir fabrikada grev var mı? Böyle bir şey olduğunda anında müdahale ediyoruz” diye yanıt verdi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

15 TEMMUZ

Meclis Genel Kurulu’ndaki tartışmaları tasvip etmiyorum. Kendi hastalıklı siyasetlerini milli bayramımızı zehirlemek için kullananları şiddetle kınıyorum. Darbecilerin açtığı yoldan kaçan zatın söylemleri şehitlerimize saygısızlık boyutuna ulaşmıştır. Buradan gerçeği hatırlatmak istiyorum. 15 Temmuz gecesi saat 23.17. Ana muhalefetin başındaki zat havalimanında tanklarla görüşüyor ve Bay Kemal oradan Bakırköy’e kaçıyor. Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde kahvesini içerken gelişmeleri takip ediyor. Biz daha sonra Marmaris’ten Atatürk Havalimanı’na geliyoruz. Benim oradan nasıl geldiğimi Enerji Bakanımız, Eşim, çocuklarım vardı. Orada bir terbiyesiz vardı, sen benim nasıl indiğimi nereden biliyorsun? Sen 23.17’de Genel Başkanınla oradasın, biz uçakla Marmaris’ten geliyoruz. Biz inerken f-16’lar ve helikopterler hala uçuyor. Sen CHP’lileri kandırırsın ama oradaki onbinleri kandıramazsın. Siz her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten. Siz hiçbir zaman kahramanca f-16’lara karşı duranlardan olmadınız, tanklara karşı duranlardan olmadınız. Hatta Bağdat Caddesi’nde alkışlayanlardan oldunuz. O gece 16 saat süren bu operasyonu, biz bizzat havaalanında yönettik. Bay Kemal sen neredeydin o saatte? Sen kahve yudumlarken, biz havaalanında bakan arkadaşlar, milletvekilleri ve birçok kahramanla oradaydık. Operasyon bitene kadar biz orada dimdik durduk. Valimiz, 1.Ordu komutanı o da orada. Vekaleten Genelkurmayı Ümit Paşaya verdik. Çık bir açıklama yap dedik. Bay Kemal sen bunu biliyor musun?

MECLİS’TEKİ KAVGA

Dün baktın ki Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor, onun konuşma hakkı yok, bol bol sallıyorsun. Bir de edepsizce el kol sallıyorsun. Yaptırmam, AK Parti Genel Başkanı’na belki yaparsın, Cumhurbaşkanı’na yapamazsın. Bunlar da bu ahlak yok. Önce Bay Kemal, 15 tane adamını gönderdin sözde iİYİ Parti’ye. Bu 15 adamın sözde İYİ Parti’yi kabul etti mi? Dün baktım senin bu 15 adamın CHP koltuklarında oturuyor. Demek ki gönderdiğin yeri beğenmediler, anlaşamadılar, ikna edemedin. Bundan sonra seenaryo nasıl çalışacak bilemiyorum, her şey olabilir söyleyeyim. İYİ Parti’den 3 kişi var orada, diğerleri nerede CHP sıralarında. Garip bir senaryo ortada, bakalım nasıl oynanacak göreceğiz. Bizim böyle bir sıkıntımız yok.”

‘OSMANLI’ TARTIŞMASI

“Anamuhalefetin başındaki zatın tek hezeyanıda bu değil, bu zat Osmanlı’ya iftira attı. Bu ne edep dışı bir yanlıştır. Osmanlı’yı kurucusu olan Yörüklere zulm etmekle suçlayan bu zatın gönülden uzak olduğunu gördük. Haddini bileceksin ya? Kendi can güvenliğini onlara emanet ettiği halde, yörüklerden ya da diğer obalardan Osmanlı’yı koparmaya çalışıyorsun. Bizim ecdadımız dünyanın 4 bir yanında zulme uğrayanların yanında olmayı görev bilmiştir. Husumetini kusan bu zatın iflah olmayacağı ortaya çıkmıştır. Yüreği yetip de ortaya çıkabilirse bu zatın boyunun ölçüsünü 24 Haziran’da göreceğiz. Dün Meclis’te yaşanan görüntülerin tasarrufunu ben milletime bırakıyorum. Bay Kemal, zaman geçirme, gel hemen aday oluver. Ne sağ da solda zaman harcıyorsun ya? Gel aday oluver, hiç vakit kaybetme. Bir Genel Başkana da yakışır aday olmak ya. Milletimin sana itibarını da görelim.”

OHAL

Bay Kemal, sen bir kere memurdun. Sen olağanüstü kararı nasıl alınır bilmezsin. Bu ülkenin olağanüstü hal ile yönetilen dönemler, bizim OHAL gibi değildi. Fabrikalar greve gider, çalışamaz hale gelirdi. Sanayicilere sesleniyorum, bir tane fabrikada grev söz konusu mu? Böyle bir şey de biz anında müdahalemizi yapıyoruz. Ve OHAL anında bir çözüm kaynağı oluyor. Huzurun olduğu bir ortam var, böyle bir ortamda bunlar OHAL’in olmamasını tavsiye ediyorlar. Tezgah bozulacak o yüzden, size biz bu tezgahı bozdurmayız.