Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Duydum ki Hatay'a gidiyormuş, postalın eksikse gönderelim

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Duydum ki Hatay'a gidiyormuş, postalın eksikse gönderelim

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, toplantıdaki konuşmasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hatay’a gitme kararına ilişkin “Hayırdır yahu, günaydın. Ne oldu?” dedi.

Erdoğan’ın konuşmalarından ilk başlıklar şöyle:

Hatay’da askerlerimize destek için sınır karakolumuzu ziyaret ederek Mehmetçiklerimize moral verdik. Bu durum birilerini rahatsız etmiş olmalı ki oraya giden sanatçılarımıza hakaret etmeye kalktılar. Gerek biz, gerekse sanatçılarımız hak ettikleri cevabı kendilerine verdik. Hala nasıl olur da bu ülkenin bir sanatçısı, askerine desteğe giden bir sanatçıya kem söz söyleyebilir. Şahsıma olan hakaretler yine tavan yaptı.

Bulunduğumuz makam bu hakaretleri kabul eden bir makam değildir. Bulunduğumuz makam o kişilere akıllarının alacağı şekilde gerektiği cevabı vermesi gereken bir makamdır.

Duydum ki Hatay’a gidiyormuş. Hayırdır yahu, günaydın. Ne oldu? O zaman yapman gereken bir şey var. Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya, parka falan eksikse onu da gönderelim. Bu ülkede biz askerimizle doğduk, askerimizle yürüyoruz.

Bu sabah itibarıyla Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4071. Kuzey Irak’ta 337 terörist etkisiz hale getirildi. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele sürecek.

Bay Kemal sen Hakkari’de mitingini yaptığın zaman bir tane Türk bayrağı var mıydı? Orada o zaman bu malum partinin destekleriyle gittin miting yaptın. Sende o güç olsaydı biz seni oradan tanırdık. Biz, 15 Temmuz’dan sonra kendisine Yenikapı için davet gönderdiğimde bize önce hayır dedi. Baskılar sonucunda son akşam geleceğine dair haber geldi. Bunları bilmemiz lazım. Bunları anlatayım ki bu adamın ne olduğunu herkes anlasın. Cibiliyetini anlasın. Karakter başka meseledir.

Sandık önümüze geldiği zaman bunun hesabını sormaya var mıyız? Bu sözle, lafla olmuyor. Kapı kapı dolaşarak oluyor.