Erdoğan'dan Kaşıkçı ve İş Bankası hisseleri açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kaşıkçı cinayetine ve CHP'nin İş Bankası hisselerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'dan Kaşıkçı ve İş Bankası hisseleri açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kaşıkçı cinayetine ve CHP’nin İş Bankası hisselerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Moldova’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Kaşıkçı cinayetine de değindi.

Erdoğan Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmesine ilişkin şunları söyledi:

“Olayın aydınlatılması için üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu işi ortada bırakmamız mümkün değil. Benim burada tabii bir şeyi de söylemem lazım. Bana bir heyet gönderdiler. Gelen heyetle görüşme yaptım. Şunu söyledim: “Öyle bir başkonsolosunuz var ki, yaptıklarını anlamak mümkün değil. Tutmuş, bir yabancı haber ajansının elemanını içeri almış, ona elektrik panolarını gösteriyor, dolapların altındaki kapakları açıyor, onları gösteriyor, son derece lakayt davranıyor. Ertesi gün bunu ben Kral’a da söyledim. Kral da eleştirilerimize hak verdi.”

‘Kaşıkçı’nın nişanlısıyla da görüştük’

“Suudi Arabistan’da farklı yaklaşımlar da dikkati çekiyor. Gazetelerde Abdülaziz Mutrib’e işaret ediliyor. Suudi Arabistan bu olayı aydınlatmak durumundadır. “Çıktı” diyerek kapatılacak bir olay değil. Olay sonrasında, nişanlısı Hatice Hanım’la da görüşüldü. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz.”

‘Çalışmalara devam ediyoruz’

“İstanbul Başsavcımız bir açıklama yaptı. Polis teşkilatımızın yaptığı çalışmalar var. Ben henüz raporlarını görmüş değilim. İstihbarat teşkilatımızın çalışması da devam ediyor. Bu işi ortada bırakmamız mümkün değil. Batı ülkelerindeki tepki gün geçtikçe artıyor. Yani örneğin Prens Muhammet bin Selman’ın düzenlediği bir yatırım konferansı vardı… Katılımların iptalleri, muhtemelen söz konusu olayla alakalı.”

‘CHP’nin İş Bankası hisseleriyle bağı olamaz’

Erdoğan CHP’nin İş Bankası hisselerinin hazineye devrine ilişkin gündemine de değinerek  “Bu milletin hakkı olan bir şeyin gideceği yer neresidir? Hazine…  Yani, biz burada kalkıp da AK Parti’ye gelsin diye bir gayretimiz var mı? Yok… ‘Bu milletindir ve Hazine’nindir’ diyoruz. CHP’nin bununla uzaktan yakından bir bağı olamaz. Niye? Bir defa siyasi partilerin ticari faaliyeti anayasal bir hüküm olarak yasaktır. Her şeyi de yine hukuk içerisinde yasal olarak yapacağız.” ifadelerinde bulundu.

Hürriyet’ten Vahap Munyar’ın haberine göre, Erdoğan’ın İş Bankası hisselerine dair açıklamasından önemli kısımlar şöyle:

‘Senin malınsa niye direniyorsun?’

“Başta Adalet Bakanım olmak üzere hukukçu arkadaşlarımızı çalıştırıyoruz. CHP direnebilir. Neye direniyorsun? Direnmek niye olur? Bir şeyi hak etmeyen direnir. Senin malın, mülkünse niye direneceksin? Yani, kendilerinin malı mülkü olmadığına inanıyorlar, onun için direnmenin yollarını arıyorlar.”

‘Şişe Cam’daki iştirakleri de devredeceğiz’

“Dolaylı olarak bu nereye gidiyor? Onlara (CHP) da gidiyor. Yani, Şişe Cam’daki İş Bankası iştiraklerinden de aynı şekilde Hazine’ye gelmesi gereken pay var. Bunların üzerinde çalışacağız. Partimize yönelik bir hak arayışı içinde değiliz. Millete ait olan bir hakkı arıyoruz. Milletin şu andaki yeri de Hazine’dir. Her şeyi de yine hukuk içinde yapacağız.”