Erdoğan'dan Kaşıkçı makalesi: Kanıtları ABD başta olmak üzere tüm dost ülkelerle paylaştık

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından Washington Post için makale kaleme aldı

Erdoğan'dan Kaşıkçı makalesi: Kanıtları ABD başta olmak üzere tüm dost ülkelerle paylaştık

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından Washington Post için kaleme aldığı makalede “Suudi Arabistan’ın Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda hala birçok soruya cevap vermesi gerekiyor” dedi.

Erdoğan: Emri, Kral Selman’ın verdiğine bir dakika bile inanmadım

Erdoğan’ın, “Cinayeti işleyenlerin, Suudi Arabistan’da derdest edilen 18 şüphelinin içinde olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandığı makalede öne çıkanlar şöyle:

“Kral Selman’ın Cemal Kaşıkçı konusunda emir verdiğine bir dakika bile inanmadım. Gayretlerimiz neticesinde tüm dünya, Cemal Kaşıkçı’nın soğukkanlı biçimde bir suikast timi tarafından öldürüldüğünü öğrendi. Cinayeti işleyenlerin, Suudi Arabistan’da derdest edilen 18 şüphelinin içinde olduğunu biliyoruz. Cemal’in katledilmesi emrinin, Suudi hükümetinin en üst makamlarından geldiğini de iyi biliyoruz.”

Erdoğan ayrıca “Kaşıkçı’nın katlinin üzerinden bir ay geçti, kendisi, en azından İslami usullere uygun şekilde defnedilmeyi hak etmektedir. Elimizde bulunan kanıtları, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerle paylaştık” ifadeleri de dikkat çekti.