Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a: Yazıklar olsun

Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Afrin ile ilgili sözlerine "Söylediklerini tasvip etmemiz mümkün değil. Yazıklar olsun gereken cevabı alacak" diye yanıt verdi.

Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a: Yazıklar olsun

Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Afrin ile ilgili sözlerine “Söylediklerini tasvip etmemiz mümkün değil. Yazıklar olsun gereken cevabı alacak” diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlker Başbuğ’un, ‘Afrin siyasete alet edilmesin’ açıklaması üzerine; ‘Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanından, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Söylediklerini tasvip etmemiz mümkün değil. Yazıklar olsun gereken cevabı alacak’ dedi.

Başbuğ Afrin operasyonuyla ilgili şunları söylemişti:

“Afrin’de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil. Asker canını almış, görevini almış, görev için çatışıyor. Şehit oluyor, kanını akıtıyor. Böyle konuların gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Türkiye geleceğin güçlü bir devleti olacak. Bugün de durumumuz zaten ortada, böyle bir devlet varken, siz küçük emeller peşinden gidip bunu YPG’ye, PYD’ye adeta Türkiye karşısında böyle bir tartışılması bile çok rahatsız ediyor. Bu rahatsız edici bir şey, bu mukayese edilecek, karşılaştırılacak bir konu değil