Erdoğan'dan iki ayrı 'yağma' için açıklama

Erdoğan, Afrin'de yaşanan yağma görüntüleri için 'bazı gruplarda ganimet anlayışı var' derken, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararında ise geri adım atmayacaklarını söyledi.

Erdoğan'dan iki ayrı 'yağma' için açıklama

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve Afrin’de ÖSO’ya bağlı cihatçı çetelerin kameralara yansıyan yağma görüntüleri için konuştu.

AKP Genel Merkezi’nde 14 ilden 45 milletvekiliyle kahvaltıda bir araya gelen Erdoğan Afrin’deki yağma olaylarıyla ilgili olarak, “Afrin harekâtı ÖSO ile birlikte düzenlendi. Afrin’e ÖSO ile birlikte girildi. Ancak bazı gruplarda ganimet gibi bir anlayış var. Hemen müdahale edildi. Onlara karşı tedbir alındı. Onlarla konuşularak düzeltildi” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda da, kararın yeni olmadığını belirtirken,  “10 yıldır gündemde. Bu konuda kararlıyız, Şeker fabrikaları özelleştirilecek” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kendi çıkışıyla başlayan ‘İslamda güncelleme’ tartışması için de,”Bizim istikametimiz bellidir. Kimse bizim istikametimizden şüphe etmez. Ehlisünnet dairesinde gidenlerle bir sorunumuz yoktur. Benim muhatabım bunu istismar edenlerdir” diye konuştu.