Erdoğan’dan Fransa’ya: Teröre yardakçılık yapıyorsun

Erdoğan yaptığı konuşmasında Fransa'yı teröre destek vermekle suçladı, Fethullahçılar için ise ilginç iddialarda bulundu.

Erdoğan’dan Fransa’ya: Teröre yardakçılık yapıyorsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Fransa’yı terörü desteklemekle suçladı.

Suriye sınırları içerisinde gerçekleştirilen Afrin harekatına ilişkin konuşan Erdoğan, Fethullahçıların Suriye’de olduğunu iddia ederek, “Ne dedim, ‘İnlerine gireceğiz, inlerine’. Girdik mi inlerine, onlar kaçtı biz kovaladık. Şimdi neredeler, Suriye’de” dedi.

Afrin’de PYD’nin açtığı tünellerde Fransız bir şirketinin ürettiği çimentoların kullanıldığını belirten Erdoğan, “Oralardan aldıkları çimentolarla o tünelleri yaptılar. Ondan sonra Fransa akıl veriyor. Fransa, teröre yardakçılık yapıyorsun, destek veriyorsun ve ondan sonra teröristleri Elize Sarayı’nda da ağırlıyorsun. Bunların hesabını veremeyeceksiniz, ondan sonra bu terör belasından da kurtulamayacaksınız. İşte bak Almanya’da teröristlerin neler yaptığını görüyorsunuz değil mi? Fransa’da da olacak. Batı bu teröristleri besledikçe batacaksınız” ifadelerini kullandı.