Erdoğan operasyonu böyle duyurdu: Hedefimiz asla ABD askerleri değil

AKP'li Cumhurbaşkanlığı Tayyip Erdoğan Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında daha önce bir çok kez sinyalini verdiği, Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonla ilgili bu kez tarih verdi.

Erdoğan operasyonu böyle duyurdu: Hedefimiz asla ABD askerleri değil

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Türk Savunma Sanayii Zirvesi’nde konuştu. Erdoğan konuşmasında daha önce birçok kez sinyalini verdiği, Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonla ilgili bu kez tarih verdi.

Erdoğan açıklamasında operasyonun ABD askerlerini asla hedef almayacağını da belirtti.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Türkiye’nin meşru müdaafa veya müdahale hakkına karşı ABD askerleri teröristlerin arasına yerleştirildi. Bize PYD’ye verilen desteğin geri çekileceği ifade edildi. Neticeye baktığımızda PYD’ye verilen desteğin 20 bin TIR’ı aştığını görüyoruz.

Suriye DEAŞ’ın ardından PYD ve YPG zulmüyle inlemeye başlamıştır. Türkiye’nin bu gidişata tahammül edemeyeceğini belirterek meşru müdaafa ve müdahale hakkını kullanacağı için teröristlerin arasına ABD’li askerler serpiştirilmiştir. Ülkemizi teröristlerden değil teröristleri ülkemizden koruma adınadır.

Suriye’de artık DEAŞ diye bir tehdit yoktur, bu masaldır. Bölgedeki DEAŞ unsurlarının kimin tarafından eğitildiğini iyi biliyoruz. Fırat’ın doğusuna hareket birkaç güne başlayacak. Hedefimiz asla ABD askerleri değildir, bölgedeki terör örgütleridir. Bunun da altını çizmek isterim.”