Erdoğan'dan CHP'li Pekşen'e Vatikan'a bağış davası

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Francis ile görüşmek için bağış yapıldığını iddia eden CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'e 100.000 liralık tazminat davası açtı.

Erdoğan'dan CHP'li Pekşen'e Vatikan'a bağış davası

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Francis ile görüşmek için bağış yapıldığını iddia eden CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’e 100.000 liralık tazminat davası açtı.

Erdoğan’ın avukatlarından Hüseyin Aydın, CHP’li Pekşen’e tazminat davası açılacağını duyurdu. Aydın, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“CHP milletvekilleri, Sayın Cumhurbaşkanımıza iftira hususunda birbirleriyle yarışıyor. Mahmut Tanal’ın iftirasından sonra Haluk Pekşen de aşağılık bir iftiraya imza attı. Bunun hesabını yargı önünde verecek. Kendisi aleyhine bugün 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtık.”

CHP’li Pekşen, Erdoğan’ın Papa Francis ile görüşmek için Vatikan’a yüklü bir miktarda bağış yaptığını iddia etmişti. Vatikan Sözcüsü Greg Burke de iddiayı yalanlayarak “Bir devlet lideri Papa ile görüşmek isterse Papa kendisiyle görüşür” demişti.