Erdoğan'dan 'bedelli' ve 'bölünme' açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ve Güney Kore ziyaretleri öncesinde basın mensuplarının karşısına geçti.

Erdoğan'dan 'bedelli' ve 'bölünme' açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti öncesi havalimanında yaptığı açıklamada ” Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil” dedi.

Erdoğan “Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil. Hele gele bir tarafta Afrin bir tarafta Fırat Kalkanı varken, bu şehitlerimize özellikle gazilerimize saygısızlık olur. Bu işlerin istismarını yapanlar da çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır, atılması gereken adım varsa bu adımlar atılır. Ama şu anda böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

AKP lideri, üniversitelerin bölünmesi kararı kapsamında İstanbul Üniversitesi’ne bağlı fakültelerin bölünmesine ilişkin de, “İstanbul Üniversitesi niye ikiye bölünüyor. Bunun üzerrinde durmamız lazım. Öğrenci sayısı itibariyle nicelik, nitelik bunu yakalamamız lazım. İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 105 bine ulaşmış durumda. Burada kalite düşüyor. Biz İstanbul Üniversitesi markasını ortadan kaldırıyor muyuz? Hayır böyle bir şey yok. Önce İbn-i Sina konusu geldi, arkadaşlar müzakere ettik. Tamam İbn-i Sina’yı kaldıralım. Şimdi İstanbul Üniversitesi olacak, bir de İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi olacak.” dedi.