Erdoğan'dan Avusturya'ya: Bu bir Haçlı-Hilal savaşına gidiyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeği sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Avusturya’nın 7 camiyi kapatmasına dair, “Bu bir Haçlı-Hilal savaşına gidiyor. Batı dünyası bu adamlarına çeki düzen vermesi lazım. Eğer çeki düzen vermezlerse bu iş başka yere gidebilir. Siz bunu yaparken biz boş mu duracağız.” dedi. NE OLMUŞTU? Avusturya’da... View Article

Erdoğan'dan Avusturya'ya: Bu bir Haçlı-Hilal savaşına gidiyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeği sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Avusturya’nın 7 camiyi kapatmasına dair, “Bu bir Haçlı-Hilal savaşına gidiyor. Batı dünyası bu adamlarına çeki düzen vermesi lazım. Eğer çeki düzen vermezlerse bu iş başka yere gidebilir. Siz bunu yaparken biz boş mu duracağız.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Avusturya’da hükümet, yedi camiyi kapatma kararı aldı. Kapatılacak 7 cami arasında bir Türk camisi de var. Hükümet ayrıca Diyanet’e bağlı Avusturya Türk İslam Birliği’nde (ATİB) çalışan 11 imam hakkında da sınırdışı işlemi başlattı.