Erdoğan'dan ataması yapılmayan öğretmenlere: Öğretmenlik dışında işler bulmaya çalışın

Erdoğan ataması yapılmayan öğretmenlere, "Kendinizi sadece öğretmenliğe kilitlemeyin, öğretmenlik dışında da ne yapabilirsiniz bunun üzerinde de çalışmanız lazım" dedi.

Erdoğan'dan ataması yapılmayan öğretmenlere: Öğretmenlik dışında işler bulmaya çalışın

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın davetlisi olarak Saray’a gelen gençlerin sorularını yanıtladı.

Atamayan bir aday öğretmenin “Atanmak istiyoruz“ ifadelerine cevap veren Erdoğan, “Ben Bay Kemal değilim, ‘atama bekleyen bütün öğretmen adaylarını atayacağım diyor.’ İnanın iki kere iki dört, yalan söylüyor. Biz gelmeden önce bunca yıldır iktidarda oldukları zaman acaba niye bizim okullarımızda sınıflarımız boştu, öğretmenlerimiz yoktu? Biz bu sene 30 bin öğretmenin atamasını yapıyoruz. Şimdi açıldıkça, ihtiyaç hasıl oldukça, derslikler artıyor, biz de bu defe buralara öğretmen atamalarını yapacağız. Ama ‘herkes atanacak’ denirse bu yalan olur. Kendinizi sadece öğretmenliğe kilitlemeyin, öğretmenlik dışında da ne yapabilirsiniz bunun üzerinde de çalışmanız lazım. Şuanda bizim kaliteli öğretmenlere de ihtiyacımız var, bunun başarabilirsek öğrencilerimizin kalitesi de artacaktır” dedi.