Erdoğan'dan Anıtkabir'de Atatürk'süz 30 Ağustos mesajı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 30 Ağustos dolayısıyla Anıtkabir'de Özel Defter'i imzaladı. Erdoğan mesajında Atatürk'ün adını anmadı.

Erdoğan'dan Anıtkabir'de Atatürk'süz 30 Ağustos mesajı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve diğer kuvvet komutanları 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarını ziyaret etti.

Erdoğan ve beraberindeki heyet Aslanlı Yol’dan geçerek, Atatürk’ün huzuruna çıktı. Erdoğan, Atatürk’ün mozalesine çelenk bırakırken, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

ÖZEL DEFTERİ İMZALADI

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, Atatürk’ün adını anmadan yazdığı mesajında Türkiye’nin egemenliğine yönelik saldırıların arttığına işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

”Bugün millet olarak bağımsızlığımızın müjdesi olan büyük zaferin 96’ıncı yıl dönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz. Bu zafer şanlı tarihimizin altın halkalarından biridir. Türk milleti şehitlerimizin fedakârlıklarından, kadim değerlerinden aldığı ilhamla 96 yıl önce olduğu bugün de istiklaline canı pahasına sahip çıkmaktadır.

Ülkemizin egemenliğine dönük son zamanlarda artan saldırılar, bizi ideallerimizden ve hedeflerimizden asla alıkoyamayacaktır.

Ruhun şad olsun.”

‘RESEPSİYON’ VERECEK

Erdoğan ve heyeti burada düzenlenen ilk törenin ardından, Saray’da 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul edecek, Kara Harp Okulunda Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Mezuniyet Töreni’ne katılacak. AKP’li cumhurbaşkanı daya sonra da Saray’da ‘resepsiyon’ verecek.