Erdoğan: Zam üstüne zam yapıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor

Erdoğan: Zam üstüne zam yapıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan Merkez Bankası’na eleştiride bulunarak “Önüne gelen bakıyorsun zam üstüne zam yapıyor.” dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Nisan başında yaklaşık 4 olan, seçimlerin ertesi günü 4,6 olan döviz kurunun buraya kadar yükselişini anlayabilirdik. Buna karşı sonraki gelişmeleri aynı hüsniyetle karşılayamayız. Doların 7 liraya kadar yükselmesi başlı başına ekonomik suikast girişiminin delilidir.

“ŞUAN BENİM SABIR SAFHAM”

Enflasyonu yönetici belirlemez. Yönetici faizi belirler. Bugüne kadar Merkez Bankası, şu 16 yıllık dönemde enflasyonu hep açıklamıştır ama hiçbir zaman açıkladığı gibi gerçekleşmemiştir. Bakıyorsunuz yıl ortasında enflasyonu yeniden revize ediyor. Niye, madem biliyorsun bu işi. Faizi belirlerken tutuyor da enflasyonu açıklarken neden tutmuyor? Bu gerçekleri ekim ayında da göreceğiz. Tabii dün son olarak sürekli gündeme getirilen faiz artırımını da yüksek bir oranla gerçekleştirdi. Diyor ya bağımsızlık. Hadi buyur bağımsızlık. Şimdi bağımsızlığın neticesini göreceğiz. Şuan şahsen benim sabır safhamdır. Bu sabır bir yere kadar.

“ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPIYORLAR!”

Geçmişte faiz meselesini milletimle defalarca paylaştım. Dün TESK Genel Kurulu’nda görüşlerimi tekraren ifade ettim. Gazı alan bastırıp gidiyor. Önüne gelen bakıyorsun zam üstüne zam yapıyor. Faizle ilişkisi olsun olmasın fırsatı yakalıyor ya oradan giriyor. Özellike Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tüm birimleriyle bu kontrolü yapması lazım.  Kirayı dolarla alıyor, personeline maaşı TL ile veriyor. Sen elektrik, su parasını dövizle mi ödüyorsun? Hepsi TL ama gel gör ki kira dolar. Öyle 25 kuruşa simit yok.

“PARAMIZA GÜVENİN”

Yurt dışından alternatif kaynak geliştirme çabalarımız da tüm hızıyla sürüyor. Özel sektör ve milletimizin desteğine ihtiyacımız var. İthalat ve ihracatla uğraşmayan kimsenin dövizle işi olmamalıdır. Buradan vatandaşlarıma sesleniyorum; Lütfen paranıza, paramıza güvenin.

“STOKÇULARA BASKIN YAPILACAK”

Stokçulara baskınlar yapılacak, bedelini ödeyecekler. Şu anda bizim imkanlarımız bize yeterli. Birçok liderle konuşuyoruz. Önemli adımları atacağız.

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK KONUSU

MHP ile yerel seçimde böyle bir imkan olur mu bakacağız. Böyle bir imkanı karşılıklı olarak koyabilirsek biz birlikte bunu da değerlendiririz. Cumhur İttifakı’ndaki dayanışmamız neyse yerel seçimde de bunu gerçekleştirme imkanı olabilir. Önce arkadaşlarımız ön görüşme yapar sonra da liderler olarak biz oturur konuşuruz. Şayet bu mümkün olmazsa da kendi hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Diğer partilerin de ittifak arayışında olduğunu biliyoruz. Biz milletimize karşı hep açık olduk. Şimdi de yine her şeyi milletimizin gözü önünde konuşacağız. İş bilmez muhalefet belediyelerinden milletimizi kurtarma fırsatı olarak görüyoruz. Eğer biz doğru adaylarla milletimizin karşısına çıkarsak muhalefetin işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. Terör örgütüyle birlikte aday olmaya yeltenenler bizden demokratik bir yaklaşım bekleyemezler. Zira biz bunun bedelini ağır ödedik. Bu milletin alın terini bu belediyelere al bunu vatandaşımıza harca derken verdiklerimizi dağa gönderenlere bu defa aynı imkanı sağlayamayız. Biz kayyumlarla orada ne gibi hizmetler yaptık her şey ortada.