"Erdoğan yardıma ihtiyacı olduğu için Almanya'ya geliyor"

Alman Berliner Zeitung gazetesi Türkiye'nin ekonomisiyle ilgili yorumunda "Türk ekonomisi krizin eşiğinde ve Erdoğan Almanya'ya yardıma ihtiyacı olduğu için geliyor" yorumunda bulundu.

Alman Berliner Zeitung gazetesi Türkiye’nin ekonomisiyle ilgili yorumunda “Türk ekonomisi krizin eşiğinde ve Erdoğan Almanya’ya yardıma ihtiyacı olduğu için geliyor” yorumunda bulundu.

Berliner Zeitung Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya yapacağı ziyarete ilişkin yayınladığı değerlendirme yazısında Türk ekonomisinin durumuna dair ‘kriz eşiği’ yorumunda bulunurken, Erdoğan’ın da yardıma ihtiyaç duyduğu için Almanya’ya ziyaret gerçekleştireceği değerlendirmesini yaptı.

DW Türkçe‘nin haberine göre, Alman Berliner Zeitung gazetesi “Ortadoğu ile Avrupa arasındaki en önemli tampon bölge olan Türkiye’nin istikrarsızlaştırılmasını kimse arzulayamaz. Yine de Almanya Cumhurbaşkanı’nın otokrat lidere yakınlık göstermekte acele etmesi yadırganacak bir durum” ifadelerine yer verdiği haberinde, Türkiye’nin ekonomik krizin eşiğinde sendelediği yorumunda bulunarak Erdoğan’ın yardıma ihtiyacı olduğu değerlendirmesine yer vererek “Peter Steudtner, Meşale Tolu ve Deniz Yücel’in rehinelik krizi sanki unutulmuş gibi. Devlet ziyaretinde yine rehineler konu edilecek. Erdoğan Almanya’ya iltica etmiş olan darbeci olarak tanımladıklarının iadesini isteyecek. Karşılığında muhtemelen siyasi tutuklu olarak alıkoyduğu yedi Alman vatandaşının serbest bırakılmasını önerecek. Almanya böyle bir pazarlığa oturamaz, oturmak zorunda da değildir. Çünkü Türkiye ekonomik krizin eşiğinde sendeliyor. Türkiye Cumhurbaşkanı yardıma ihtiyacı olduğu için Berlin’e geliyor.” yazdı.