Erdoğan ve Benitez görüşmesi ardından ortak bildiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez ile başkent Asuncion'da görüştü.

Erdoğan ve Benitez görüşmesi ardından ortak bildiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez ile başkent Asuncion’da görüştü.

Görüşmenin ardından ortak basın bildirisi yayımlandı. Bildiride ”İki ülke arasında güvenlik iş birliğinin ahdi çerçevesinin kısa süre içinde oluşturulacağı düşüncesiyle terörizmin her türüne, aşırıcılığa ve her türlü dışlanmaya karşı güçlerini birleştirmeyi taahhüt etmişlerdir.” sözlerine yer verildi.

Açıklamada iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik gündemlerin ele alındığı belirtilerek ”Ankara’da ve Asuncion’da karşılıklı olarak diplomatik temsilciliklerin açılmakta olması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Paraguay Hükümeti nezdindeki ilk mukim Büyükelçisi Armağan İnci Ersoy’un atanması ile ülkeleri arasındaki diplomatik ilişkilerin güçlenmesinden duydukları memnuniyeti not etmişlerdir.” denildi.

Görüşmeler kapsamında “Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması” ile “Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması”na ilişkin müzakerelerin ilerletilmesini kararlaştırdığı ifade edildi. Ayrıca “Eğitim, Kültür, Bilim ve Teknoloji, Gençlik ve Spor Alanlarında İşbirliği Çerçeve Anlaşması” ile “Diplomatik Eğitime İlişkin İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı”nın en kısa sürede imzalanması konusunda görüş birliğine varıldığı kaydedildi.

Bildiride ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“İki cumhurbaşkanı, küresel gündem ve bulundukları bölgelerinin karşı karşıya olduğu terörizm ve sınır aşan suçlarla mücadelede çok taraflı iş birliğinin önemini vurgulamışlardır. İki ülke arasında güvenlik iş birliğinin ahdi çerçevesinin kısa süre içinde oluşturulacağı düşüncesiyle terörizmin her türüne, aşırıcılığa ve her türlü dışlanmaya karşı güçlerini birleştirmeyi taahhüt etmişlerdir.

Son olarak, Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan kendisine gösterilen sıcak konukseverlik için teşekkür etmiş, ikili ilişkilerin daha da derinleştirilmesi amacıyla Paraguay Cumhurbaşkanı Mario Abdo Benitez’i Türkiye’ye davet etmiştir.”