Erdoğan utanmadı, 1 Mayıs mesajı yayımladı

İşçilere grev yapmayı yasaklamakla övünen Erdoğan 1 Mayıs mesajında alışanların üretimden gelen güçlerini kullanmalarının önünü açtıkları öne sürdü.

Erdoğan utanmadı, 1 Mayıs mesajı yayımladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Emek ve Dayanışma Günü’ ilan edilen 1 Mayıs dolayısıyla dalga geçer gibi bir ‘kutlama mesajı’ yayımladı.

İktidara geldiği 2002 yılından beri işçilerin kazanılmış haklarına büyük bir saldırı politikası izleyen, 6’sı OHAL döneminde olmak üzere tam 14 grevi hukuksuz şekilde yasaklayan AKP’nin lideri, mesajında “Bizler, ‘işçinin ücretini alın teri kurumadan verin’ diyen bir medeniyetin temsilcileri olarak 15 yılda emekçi kardeşlerimizin haklarını, hukuklarını gözetmeye sorunlarını devletimizin imkanları, ülkemizin kaynakları el verdiğince çözmeye gayret ettik.” dedi.

Henüz geçtiğimiz hafta patronlara yaptığı konuşmada, “Bir tane fabrikada grev var mı?” diyerek yasakçılığıyla övünen Erdoğan, mesajında, çalışanların üretimden gelen güçlerini kullanmalarını, haklı taleplerini demokratik yollardan göstermelerinin, sorunlarını müzakere yoluyla halletmelerinin önünü açtıklarını öne sürdü.

Partisinin güdümündeki işbirlikçi sendikaları öven Erdoğan, “Sahiden meselesi işçi hakkı olan, gerçekten emekçilerin özlük hakları için mücadele eden sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla şartsız, ön yargısız masaya oturduk, konuştuk, uzlaştık. İşçileri, emekçileri, 1 Mayıs gibi anlamlı bir günü araçsallaştıranlardan olmamaya daima özen gösterdik” ifadelerini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/24/erdogandan-kilicdarogluna-hic-vakit-kaybetme-gel-aday-oluver/

http://gazetemanifesto.com/2018/01/26/iscinin-amansiz-dusmani-akp-iste-15-yilda-yasaklanan-grevler/