'Erdoğan, ülkesinde bir Rus askeri üssü kurmaya hazır'

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülkesinin topraklarında bir Rus askeri üssü kurmaya hazır"

'Erdoğan, ülkesinde bir Rus askeri üssü kurmaya hazır'

RIA Novosti Haber Ajansı‘nın ‘Rossiya 24’ televizyonuna dayandırdığı haberde, Rusya Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski’nin, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülkesinin topraklarında bir Rus askeri üssü kurmaya hazır” dediği iddia edildi.

Habere göre, Jirinovski katıldığı bir programda “Hemen İran ve Türkiye’den hava ve deniz üslerinin kurulmasını talep etmeliyiz. Türkiye hazır, sizinle konuştuğum gibi Erdoğan’la konuştum. O Rusya’yla birlikte olmak istiyor, sıra bekleyip son vagonda AB’ye gitmek istemiyor” sözlerini kullandı ve ekledi “O bizimle olmak istiyor. Çünkü bizimle birlikte Erdoğan’ın kim olduğunu bütün dünya bilecek.”

Jirinovski, temmuz ayında Erdoğan’ın kişisel daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılmak için Ankara’ya gelen liderlerden bir tanesi. Rusya Federasyonu LDP lideri Jirinovski daha önce Gökçek başkanlığındaki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de davetlisi olarak Ankara’ya gelmişti.

Rusya Federasyonu Liberal Demokrat Partisi lideri Jirinovski, Türkiye’nin güneyinde bulunan İncirlik Hava Üssü’nün NATO’ya kapatılıp Rus tarafına aktarılabileceği görüşünü de paylaştı.