Erdoğan: Ülkemizde bir kesimin cehalet karanlığında giderek kaybolmasına üzülüyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda konuştu. Paris'teki eylemlerden bahsederek Gezi'yi hatırlamadan edemedi.

Erdoğan: Ülkemizde bir kesimin cehalet karanlığında giderek kaybolmasına üzülüyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yeşilay’ın düzenlediği ‘Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’nda konuştu.

Konuşmasına Sancaktepe’de düşen helikopterde 4 askerin hayatını kaybetmesinden söz ederek başlayan Erdoğan, “Sancaktepe’de düşen helikopterimizde şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aileleri ve milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.

Erdoğan, Fransa’da devam eden akaryakıt zammı protestoları için de konuşurken, yine Gezi’yi hatırlayıp “Gezi olaylarında sürekli Taksim’i gösterdiler değil mi? Şu anda Paris’te terör eylemleri var. Uluslararası medyada ses var mı?” diye sordu.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“TOPLUMU CEHALET YIKAR”

“İlk sempozyum ile bu sempozyum arasında geçen zamanda daha fazla yol kat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bizim toplumumuzda alkol ve tütün tüketiminin bağımlılığını yan yana düşünmemiz bile mümkün değildir. Elbette tedavi hizmetleri önemlidir. Asıl mesele toplumumuzda kök salan bu sistemi ortadan kaldırabilmektir. Açık konuşuyorum, haramı, helali bilen bir toplumda alkol, uyuşturucu, hırsızlık, haksızlık diye bir şey olamaz. Bunlar oluyorsa bağımlılıktan öte sıkıntılarımız vardır. Toplumu cehalet yıkar. Cehalet, okuma yazma bilmemek değildir. Kültürünü, değerlerini bilmemektir.

“BİR KESİM GİDEREK KAYBOLUYOR”

Ülkemizde bir kesimin cehalet karanlığında giderek kaybolmasından üzüntü duyuyoruz. Nereden geldiğini bilmeyen, geleceğe dair bir ideali olmayan bu kesim için elimizden gelenin fazlasını yapmak durumundayız.

ELEKTRONİK SİGARA: ÇOK GELDİLER HALA GELİYORLAR

Bağımlılığın çeşitlendiğini görüyoruz. Artık sadece alkol veyahut tütün bağımlılığı değil, elektronik bağımlılık çok daha büyük tehditleri oluşturuyor. 2 yaşındaki bir yavru cep telefonuyla o kadar bağımlı hale geliyor ki her şeyinden kopuyor. Bağımlılıkla terör birbirine benzer. Bunlarla etkin mücadelenin yolu, sivrisineklerle uğraşmak, yanında bataklığı kurutmaktır. Çıkarmışlar bir elekronik sigara ‘bunda nikotin yok!’ Çok geldiler bize hala geliyorlar. Şu kadar yatırım yapacağız diye. Biz de kendilerine alternatif teklifler götürüyoruz. Siz bunu yurtdışına ihraç edebilecek misiniz? Siz buradaki gençliği buna alıştırmak istiyorsunuz, biz buna müsaade etmeyiz.

PARİS’TEKİ EYLEMLER: DÜNYA SESSİZ

Gezi olaylarında sürekli Taksim’i gösterdiler değil mi? Şu anda Paris’te terör eylemleri var. Uluslararası medyada ses var mı? Dünya sessiz, niye görmüyorlar? Çünkü; onların lekelenmesini istemiyorlar dünya sessiz!