Erdoğan TTB'yi hedef aldı: Terörist seviciler!

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Tabipler Birliği'ni 'terörist seviciler' diyerek hedef aldı.

Erdoğan TTB'yi hedef aldı: Terörist seviciler!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezindeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Afrin operasyonuna ilişkin konuşurken, Türk Tabipler Birliği’ni de (TTB) hedef aldı.

Tayyip Erdoğan, TTB’ye “Sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim savaşa hayır diye kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar barışa evet dediklerini duymadık.” diye yüklenirken, “Bunlar bu işin içindeler” diye de sopa gösterdi.

Erdoğan, ABD’ye de PYD’ye yapılan yardımlar konusunda bir kez daha ‘sitem’de bulunarak “ABD ile birlikte bu işleri yürütelim istiyoruz.” dedi.

AKP lideri, partisinin Suriye krizinde başından beri desteklediği ve şimdi de Afrin operasyonu için sahaya sürdüğü Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) için yapılan ‘terörist’ nitelemelerine de “ÖSO’ya terörist diyenler PYD’nin, YPG’nin, DEAŞ’ın, PKK’nın tam benzerleridir, kendileridir. ” diye yanıt verdi.

Erdoğan’ın konuşmasında o bölümler şöyle:

Bazı kesimler bunu iyi duysunlar. Bugün operasyonun 7. günü. 343 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlar tespit edilenler. Bundan rahatsız olan, sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim savaşa hayır diye kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar barışa evet dediklerini duymadık. Bunlar bugüne kadar güneydoğuda, doğuda, vatandaşlarım şehit edildi. İçeride olan terör uygulayıcılarına yönelik en ufak açıklama duyduk mu? Duymadık. Bunlar bu işin içindeler. Kandil’e kadar gidip, ondan sonra yazdıkları kitaplarla kendilerine kaynak temin etmeye çalışanların teröristlerin karşısında dikildiklerini duymadık. PYD, YPG, DEAŞ, PKK, bütün bu terör örgütlerinin yapmış olduğu taciz hareketlerine karşı bizim uluslararası hukuktan doğan haklarımızı hazmedemeyen bu sözde kişiler veya dernek kusura bakmasınlar. Attığımız adım kararlı bir adımdır.”

“BİZ ABD İLE BERABER YÜRÜTELİM İSTİYORUZ”

NATO Genel Sekreteri’ne teşekkür ediyorum. NATO bunu ifade ederken niçin ABD bu işlerden bu kadar uzak duruyor. Bunları kendisine açıkladık. Ama hala Türkiye’deki ABD karşıtlığından bahsediliyor. Biz böyle olsun istemiyoruz. ABD ile birlikte bu işleri yürütelim istiyoruz. Bu kadar silahı buraya getirdiğinde benim milletim soruyor: Bu silahlar buraya niçin geliyor, kim için geliyor, kime karşı kullanılmak üzere buraya geliyor? ABD halkı bakıyorum ki ‘Bizim vergilerimiz bunun için mi gidiyor?’ diyor. Sayın Başkan (Trump) da bunu bizzat bana da kendisi söyledi.

“ÖSO’YA ‘TERÖRİST’ DİYEN TERBİYESİZLER”

Bizi Suriye konusunda eleştiren herkesi biraz da olsa vicdanlı olmaya, empati yapmaya, kendilerinin bizim yerimize koymaya çağırıyorum. Bu vesile ile Zeytin Dalı operasyonunda ve bu süreçte yapılan saldırılarda verdiğimiz tüm şehitlerimizi, hayatlarını kaybeden ÖSO mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum. ÖSO’yu terörist olarak vasıflandıran terbiyesizlere de açıkça söylüyorum. Benim Mehmedimin yanında mücadelenin içinde yer alan ÖSO, şahsiyetli ve onurlu bir mücadelenin askerleridir. Kendilerini alkışlıyorum. ÖSO’ya terörist diyenler PYD’nin, YPG’nin, DEAŞ’ın, PKK’nın tam benzerleridir, kendileridir. Bu vesile ile kahraman askerlerimize gazanız mübarek olsun diyorum.