Erdoğan: Trump oyuna geldi! ABD'li bakanların malvarlıkları dondurulacak

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin iki bakana yönelik yaptırım kararına karşı ABD'ye misillemeyle cevap verileceğini açıkladı

Erdoğan: Trump oyuna geldi! ABD'li bakanların malvarlıkları dondurulacak

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin iki bakana yönelik yaptırım kararına karşı ABD’ye misillemeyle cevap verileceğini açıkladı. Erdoğan, “Arkadaşlarıma talimatı veriyorum. ABD’nin adalet ve içişleri bakanlarının Türkiye’deki malvarlıklarını donduracağız, varsa” ifadelerini kullandı.

Partisinin 5. Kadın Kolları olağan kongresinde konuşan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Amerika’nın papaz Brunson olayıyla alakalı attığı adım, bir stratejik ortağa yakışmayacak bir adımdır. Ve ABD bu adımla birlikte aslında Türkiye’ye karşı ciddi saygısızlık yapmıştır. Türkiye, hukuk devletidir, hukukun gereği yapılacak. Bizimle asla bir takas anlayışı içerisinde 6 kez ABD’ye girip çıkan, Halkbankamızın genel müdürünü tutuklamak suretiyle kalkıp da bizimle bir takasa girmedik. Böyle bir anlayış bizim anlayışımız değildir, hukuk neyse biz bunun yanında olduk. Sadece bu değil, Halkbankamıza hiçbir alakası olmadığı halde bir bedel ödetme yoluna gitmeyi de asla doğru bulmuyoruz. 

“Malvarlıklarını donduracağız”

Benim bakanlarımı Brunson’la ilgili olarak, ‘Onu yakından takip ettin’ suretiyle ABD’de malvarlıklarına el koyuyoruz mantığı mantık değildir. Bu, Teksas’takilerin işi olabilir ama kalkıp da ABD’de herhangi bir malvarlığına sahip olmayan bakanlarımla ilgili böyle bir yaklaşımı kabullenmek asla mümkün değildir. E şimdi ne olacak? Biz dün akşama kadar sabrettik. Ben de bugün arkadaşlarıma talimatı veriyorum. ABD’nin Adalet ve İçişleri bakanlarının Türkiye’deki malvarlıklarını donduracağız varsa.

“Trump oyuna geldi”!

Trump, çok büyük bir oyuna gelmiştir. Bu oyunu Sayın Trump’ın bozması gerekir. Bizler bu noktada kararlıyız, duruşumuzu dürüst olduğumuz için aynen devam ettireceğiz. Dış politikamızı hiçbir zaman, sahte tezgahlar üzerine kurmadık. Her zaman dik durduk ama dikleşmedik.