Erdoğan-Tillerson görüşmesi sonrası ABD'den ilk açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Tillerson-Erdoğan görüşmesinin ardından Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan-Tillerson görüşmesi sonrası ABD'den ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın ikili görüşmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’dan açıklama geldi.

Hürriyet’te yer alan habere göre Nauert, Türkiye’ye karşı yaptırımlar gündemde mi sorusu üzerine  ”Birçok farklı ülke için yaptırımlar her zaman masada. Ama yaptırımları önceden ilan etmiyoruz” dedi.

Türkiye’nin S-400 alımının yaptırım alanına girip girmediği konusunda ise Nauert, “S-400 anlaşmasının henüz imzalandığını düşünmüyorum. İmza gerçekleşmediği için de yaptırımların ihlali anlamına giriyor mu bilemiyorum. Ama Türkiye’ye hep şunu söyledik; S-400’ler NATO sistemleriyle uyumlu değil.

‘İNCİRLİK’TE ENGELLEME YOK’

Bildiğim kadarıyla İncirlik’in kullanımı için Türkiye tarafından getirilmiş bir sınırlama yok. Türkiye DEAŞ karşıtı koalisyonun bir parçası ve NATO müttefikimiz. İncirlik’ten operasyonlarımıza devam ediyoruz. Bildiğim bir engelleme yok.

‘DETAYLARI PAYLAŞACAĞIZ’

”Tillerson ile Erdoğan ABD-Türkiye ilişkilerini geliştirmek üzere verimli ve açık bir görüşme gerçekleştirdi” de,yen Nauert, “Tillerson-Erdoğan görüşmesi yeni bitti. Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız” şeklinde konuştu.