Erdoğan talimat verdi: Üniversiteliler Kudüs'e götürülüyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla üniversite öğrencileri Kudüs'e götürülüyor.

Erdoğan talimat verdi: Üniversiteliler Kudüs'e götürülüyor

AKP Gençlik Kolları tarafından başlatılan ve bakanlık tarafından da destek verilen proje kapsamında üniversite öğrencileri Kudüs’e gidiyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında yaptığı, “İmkânı olan herkes Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı ziyaret etsin” açıklamasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı harekete geçerek ”Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs” projesini başlattı. Proje kapsamında öğrencilerin “dini açıdan önem taşıyan yerleri” ziyaret edeceği öğrenildi.

AKP GENÇLİK KOLLARI BAŞLATTI

Erdoğan’ın çağrısı üzerine ilk olarak harekete geçen ”Medeniyetimizin Keşfi” programıyla AKP Gençlik Kolları olmuştu. 2017’de başlatılan bu programa Gençlik ve Spor Bakanlığı da dahil olurken proje kapsamında üniversite öğrencilerinin Yafa, Kudüs, Eriha, El Halil ve Beytüllahim şehirlerini ziyaret edeceği öğrenildi.

Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada projenin, “gençlerin bilgi ve kültürel alt yapılarını sağlam temeller üzerine inşa etmiş bir kuşak olmaları” amacıyla hayata geçirildiği ileri sürüldü. Tüm giderlerin Bakanlık tarafından karşılandığı program çerçevesinde, ilk olarak dün 90 öğrencinin Kudüs’e götürüldüğü belirtildi.