Erdoğan Şi ile görüştü: Doğu Türkistan'daki terör unsurlarına kararlılıkla karşı çıkıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile telefonda görüştü.

Erdoğan Şi ile görüştü: Doğu Türkistan'daki terör unsurlarına kararlılıkla karşı çıkıyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile telefonda görüştü.

Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi ile görüşmesinde, Suriye’de gerilimin tırmanmasına mahal verilmemesinin önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmede iki liderin Türkiye ile Çin arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme konusundaki kararlılıklarını teyit ettiklerini ve Kuşak ve Yol Girişimi kapsamında Türkiye’de öngörülen yatırımlara değindiklerini belirtti.

Görüşmede Suriye’deki son gelişmeler hakkında görüş alışverişi yapıldığını belirten kaynaklar, Erdoğan’ın kimyasal silahların kullanımına Türkiye’nin öteden beri karşı olduğuna işaret ederek, önümüzdeki süreçte gerilimin tırmanmasına mahal verilmemesinin önemli olduğunu vurguladığını belirtti.

‘DOĞU TÜRKİSTAN’ VURGUSU

Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini belirten iki liderin, “terörle ortak mücadelenin önemi”ne de değindikleri kaydedildi. Erdoğan görüşmede ayrıca “Doğu Türkistan” terör unsurlarına kararlılıkla karşı çıktıklarına işaret ederek, bu tür güçlerin Çin ve Türkiye dahil tüm ülkelerin istikrarını bozmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Erdoğan, Suriye sorununun siyasi yolla çözülmesinde Çin’in oynadığı önemli role büyük önem verdiklerine işaret ederek, ilgili konularda Çin’le yakın koordinasyon sağlamaya hazır olduklarını belirtti.