Erdoğan sel bölgesinde: Köprü ihalesini hemen yapacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ordu'da bir kişinin ölümüne neden olan sel felaketinin yaşandığı bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu

Erdoğan sel bölgesinde: Köprü ihalesini hemen yapacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ordu’da bir kişinin ölümüne neden olan sel felaketinin yaşandığı bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Erdoğan çöken köprüye ilişkin “Gelen sel altını oymak suretiyle takviyeleri çökertti ve köprü bu hale geldi. Köprünün ihalesini de bir an önce yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Ordu/Ünye’deki sel felaketi nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu’nda yıkılan Cevizdere Köprüsü’nde incelemelerde bulunan Erdoğan, “Bütün bu noktadaki tesellimiz bir kardeşimizin ölümü dışında başka ölüm yok. Çok daha farklı ölüm haberleri alabilirdik.” dedi.

‘Devletimiz bu zararı karşılayacak zenginlik ve kabiliyete sahiptir’

Erdoğan, sel felaketinde tonlarca fındığın ziyan olmasına ilişkin ise “Fındık noktasında bazı hasarlar meydana geldi. Bu hasar tespit çalışmalarını Valilik riyasetinde yürütüyoruz. Bu konuda kimsenin bir rahatsızlığı olmasın. Bu hasar tespit çalışmalarıyla birlikte neyse bunun neticesi Türkiye Cumhuriyeti devleti bunları ödeyecek zenginlik ve kabiliyettedir” açıklamasında bulundu.