Erdoğan Saray'ı büyütüyor: Halkın cebinden 500 milyon lira daha harcanacak!

Şu ana kadar 3 milyar liradan fazla bir harcama yapıldığı belirtilen Saray için ek bir bina daha yapılacak.

Erdoğan Saray'ı büyütüyor: Halkın cebinden 500 milyon lira daha harcanacak!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sermaye sınıfının Cumhuriyet tarihinde siyasetteki en büyük temsilcisi olduğunu ‘dostuna düşmanına’ gösterircesine yaptırdığı Saray’ı yeni yatırımlarla büyütüyor.

Sözcü’den Erdoğan Süzer‘in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı bu yıl 210 milyon lirası ek hizmet binalarının inşası için olmak üzere bütçeden toplam 491 milyon lira para harcayacak. 2017 sonu itibariyle Ankara’daki saray ve çevresindeki inşaatlar için yapılan toplam harcama 2 milyar 618 milyon 800 bin liraya ulaştı.

Programa göre Cumhurbaşkanlığı, bu yıl en yüksek harcamayı sarayın bulunduğu alan içerisine yapılan ve toplam maliyeti 1 milyar 470 milyon lirayı bulması öngörülen ‘ek hizmet binası’ için yapacak. İçerisinde devasa konser salonlarıyla geniş bir kütüphanenin de olacağı ek hizmet binası için 2015 ve 2016 yıllarında 930 milyon lira, geçen yıl da 288.8 milyon lira olmak üzere bugüne kadar toplam 1 milyar 218.8 milyon lira para harcandı. Aynı binanın inşaatına bu yıl 210 milyon lira daha harcanacak. İnşaat maliyetleri ya da projede ilave değişiklik yapılmaması halinde binanın inşaatı önümüzdeki yıl 41.2 milyon lira daha yutacak.