Erdoğan sanayicilere 'parmak salladı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Valiliği'nin düzenlediği yemekte konuşuyor.

Erdoğan sanayicilere 'parmak salladı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Valiliği’nin düzenlediği yemekte konuşuyor.

Erdoğan sanayicilere dönük yarı ‘tehdit’ yarı ‘tavsiye’ niteliğinde seslenerek: “Sanayicilerimize sesleniyorum. Bankalara saldırarak oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. Battık gittik işi sağlama alalım yoluna tevessül etmeyin. Ederseniz yanlış yaparsınız. Bu milleti ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değil, sanayicinin tüccarın da görevidir. B planını C planını uygulamak zorunda kalırım bunu da böyle bilesiniz.” dedi.

Erdoğan, bazı ürünlerin ise satışa sunulmadığına dair haberler aldığını söyleyerek “Bazı haberler alıyorum. Mallarını satmıyorlar. Ne demek mallarını satmıyorsun? Satacaksın arkadaş. Depolarda istiflemek ne demek? Satmadın, onun da bedelini ödemek durumunda kalırsın. Çünkü ben bunu ihaneti vataniye olarak görüyorum. Sen bunları niye ürettin, satmak için ürettin. Şimdi ne yapıyorsun, sen de mi birilerine hizmet etmenin gayreti içindesin? Eğer yerli değilsen, milli değilsen bedelini ödersin” diye konuştu.

Döviz kurlarının artışına dair ise mandacılık benzetmesi yaparak “Kur silahı üzerinden ekonomimizi sarsabileceklerini sanıyorlar. Türkiye’nin notunu indirecekmiş. İndirsen ne yazar? Bu millet mandacılığı yüz yıl öncesi elinin tersiyle itmiş bir millet. Türkiye’yi tehdit etmek hiçbir kredi derecelendirme kuruluşunun haddi değildir. Milletimiz gönlünü ferah tutsun.” diye konuştu.