Erdoğan: Şahsımın üzerinde halkımın ciddi bir ittifakı var

Erdoğan, "Seçimin birinci turda açık ve net biteceği görünüyor." diye konuştu.

Erdoğan: Şahsımın üzerinde halkımın ciddi bir ittifakı var

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, özel bir televizyonun canlı yayın programında kendisinin ve partisinin oy oranı ile ilgili son durumu açıkladı.

“Meydanların dilini iyi bilirim, hayatım meydanlarda geçti.” diyen Erdoğan “Şahsım üzerinde halkımın ciddi bir ittifakı var ve parlamentonun oluşumunda da hamdolsun diğer partilere mukayese edilemeyecek derecede orada da önemli bir fark söz konusu.” iddiasında bulundu.

Milletvekili seçimlerinde de benzer bir durumun olduğunu öne süren Erdoğan, “Kamuoyu araştırmalarına baktığımızda bir sıkıntı söz konusu değil. Seçimin birinci turda açık ve net biteceği görünüyor. 300’ün üzerinde milletvekilini hedefliyoruz.” derken, “Ben inanıyorum ki bu 50+1 konusu bundan sonraki süreçlerde Türkiye’de birçok siyasi partiyi de bu seçimlerden sonra bir kenara koyacaktır. İhtimaller üzerine siyaset yapmam, milletime güveniyorum.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarının devamı şöyle:

‘YERLİ OTOMOBİL’ PROJESİ

Biz 2021’de elektrikli ve akıllı sürüşü olan bu otomobili üreteceğiz. Ne yaptık? Ben ‘5 tane babayiğit’ dedim, 5 tane babayiğit çıktı ve bir konsorsiyum oluşturdular. Oluşturdukları bu konsorsiyumla beraber adımı attık. Şimdi başına da Mehmet Gürcan Karakaş diye bir arkadaşımızı Bosch’tan transfer ettik. Bu arkadaşımızla beraber inşallah bu süreci başlatacağız.

‘FETHULLAH GÜLEN’LE GÖRÜŞME’ İDDİASI

Bunlar bizzat o zaman belediye başkanı olmam hasebiyle de onlarında kendilerine has ihtiyaç talepleri vesaire filan bunlara yönelik şeyler. Benim yani Gülen’le başbakanlığım döneminde zaten Cumhurbaşkanlığı döneminde hiç söz konusu değil veya partimiz, kurarken böyle bir adım atmam söz konusu değil. Tamamen yalan. Bir insan dürüst olacak. Kılıçdaroğlu dürüst değil ama bu da dürüst değil. Ben dava üstüne dava açıyorum bunlara ve kazanıyorum davaları. Bu gidişle buna da çok dava açacağız öyleye benziyor. Kılıçdaroğlu’na çok açtığımız dava var devam ediyor davalar. Ben diyorum ki dürüstsen ben kiminle gittim ne zaman gittim bunu açıkla.

‘CUMHUR İTTİFAKI’

Cumhur İttifakı’nı güçlendirerek sürdürmemiz lazım. Seçimden sonra da devam etmesi bizim temennimizdir. Hedefimiz Parlamento’yu güçlü kılmak. Meclis güçlü olursa MHP’lilerden de yararlanırız.

SAADET PARTİSİ

O konuya hiç girmeyelim. Onların kilosu belli zaten. Vaktimizi boşa harcamayalım. Konuşacak daha çok şey var.

DEMİRTAŞ’IN ADAYLIĞI

Şu andaki cumhurbaşkanı adaylarının -bizim dışımızda- hepsinin söylediği tek söz var, nedir? ‘Dışarı çıkmalı ve faaliyetini sürdürmeli’. Bunların millilik, yerlilik, adalet anlayışı bu. Demokrasi bu değil. Siyaset bu değil. Bu ülkeyi yakıp yıkacak, ondan sonra da buna ‘Çık, faaliyetini de istediğin gibi sürdür’ diyeceksin. Böyle bir şey olamaz. Ben bu noktada adaletin bir an önce tecellisiyle, adaletin bunlara gereken dersi vereceğine de inanıyorum.

Kürt kardeşlerimin haklarını hep savundum. İnkar politikalarına her zaman meydan okuduk. İçerdeki kişi (Selahattin Demirtaş) hangi yüzle aday oluyor? Kürt kardeşlerim gereken yanıtı verecektir.

YENİ HAVALİMANININ İSMİ

(‘Atatürk olabilir mi? sorusu üzerine) İsim konusunda sabırlı olunmalı. İstanbul’da zaten Atatürk isminde bir havaalanı var, olmayan bir şey koymak daha isabetli olur. İstişare yapabiliriz. Herşeyi halka sormak gerekir diye bir kaide yok.

‘BEDELLİ’ ASKERLİK

Seçim sonrası konuşuruz. Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay’la oturup konuşuruz. Uygun derlerse önünü açarız.