Erdoğan, Putin'le bir araya gelecek

Cumhurbaşkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan'ın, 17 Eylül'de Rusya Federasyonu'na bir ziyaret yapacağını duyurdu.

Erdoğan, Putin'le bir araya gelecek

Cumhurbaşkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın, 17 Eylül’de Rusya Federasyonu’na bir ziyaret yapacağını duyurdu.

Erdoğan’ın Soçi’ye düzenleyeceği ziyaret sırasında Rusya Devlet Başkanı Putin ile de bir araya geleceği duyurulurken, görüşmede, Suriye başta olmak üzere bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığ tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 17 Eylül 2018 tarihinde Rusya Federasyonu’nun Soçi şehrine günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir.
Ziyareti kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile ikili bir görüşme yapacaktır. Program çerçevesinde iki ülkenin ilgili bakan ve yetkililerinin katılımıyla bir heyetlerarası görüşmenin yapılması da öngörülmektedir. Temaslar sırasında Türkiye- Rusya ikili ilişkilerinin siyaset, ekonomi ve enerji gündeminde yer alan konular ele alınacak, ayrıca Suriye başta olmak üzere bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Görüşmeye ilişkin Rusya tarafı ise Putin’in  Erdoğan’la yarın yapacağı görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliğinin ve Suriye çözüm süreciyle ilgili sorunların ele alınacağını duyurdu.

Kremlin basın dairesi yaptığı açıklamada, “17 Eylül 2018 tarihinde Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya’ya çalışma ziyareti düzenleyecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya gelecek. Liderler ikili işbirliğinin güncel konularını ve Suriye çözüm sürecini ele alacak” ifadelerine yer verdi.