Erdoğan Papa'yla görüştü: Vatikan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Papa Francesco ile Vatikan'daki görüşmesi bu sabah gerçekleşti.

Erdoğan Papa'yla görüştü: Vatikan'dan açıklama

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Vatikan’da törenle karşılandı.

Tayyip Erdoğan’ı burada İtalyanca “Buongiorno” diyerek karşılayan Papa’ya, Erdoğan da “How are you” sözleriyle karşılık verdi.

Erdoğan’ın Papa ile görüşmesi yaklaşık 50 dakika sürdü. Görüşmenin sonunda Erdoğan Papa’ya Mevlana ile ilgili kitaplar ve bir tablo hediye ederken, Papa ise Erdoğan’a üzerinde “barış meleğinin şeytanı boğarken görüldüğü” bir madalyon hediye etti. Papa’nın bu sırada “Bu madalyon, barış ve adalete dayalı bir dünyayı temsil ediyor” dediği duyuldu.

Erdoğan ise bu hediyeyi teşekkür ederek kabul etti.

Erdoğan görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Son derece dostane bir havada gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

VATİKAN’DAN AÇIKLAMA

İkili görüşmeye ilişkin Vatikan Şehir Devleti’nden de resmi açıklama yapıldı. Vatikan Basın Ofisi’nin açıklamasında, “samimi” bir ortamda geçtiği belirtilen görüşmede, iki liderin, ikili görüşmelerinde, “Türkiye’nin durumu ve bu ülkedeki Katolik azınlığın koşulları ve çok sayıda sığınmacıyı ağırlaması ve bunun getirdiği zorluklar”ın ele alındığı belirtildi.

Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin de iki ismin konuştuğu konular arasında yer aldığına işaret edilen açıklamada, “özellikle Kudüs üzerinde durulduğu, barışı desteklemenin ve insan haklarına saygı duyarak ve uluslararası meşruiyet çerçevesinde diyalog ve müzakere ile bölgede istikrarın sağlanması gerektiğinin altının çizildiği” de belirtildi.