Erdoğan: MHP'nin desteğiyle 2019'da sıkıntı yaşamayız

2019'da yapılacak seçime ilişkin konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "MHP'nin ve diğer kesimlerin de desteğiyle, 2019 seçimleri için bir sıkıntı yaşamayacağımızı söylememiz mümkündür" dedi.

Erdoğan: MHP'nin desteğiyle 2019'da sıkıntı yaşamayız

2019’da yapılacak seçime ilişkin konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “MHP’nin ve diğer kesimlerin de desteğiyle, 2019 seçimleri için bir sıkıntı yaşamayacağımızı söylememiz mümkündür” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019’da yapılacak seçime ilişkin olarak Sabah gazetesinden Şebnem Bursalı’ya konuştu. “MHP’yle bizim de ortak bir tutum belirlememizden daha tabii bir şey yoktur” diyen Erdoğan, “Bu yerli ve milli duruşa katılacak daha başka partilerin de olduğunu biliyoruz. MHP’nin ve diğer kesimlerin de desteğiyle, 2019 seçimleri için bir sıkıntı yaşamayacağımızı söylememiz mümkündür. Tabii bunun için çalışmamız, sahada ter dökmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Hem siz hem Sayın Bahçeli, şer ittifakına karşılık yerli ve milli ittifaka işaret ediyorsunuz. 2019 seçim sonuçlarına dair bir tahmininiz olur mu?

Bize karşı bir şer ittifakı olduğu ortada. CHP’nin öncülüğünde çeşitli partiler ve kesimler arasında bir süredir yürütülen görüşmeler, kamuoyunun malumu. Bu durum karşısında, ülkemizin ve milletimizin geleceği konusunda benzer düşünceleri paylaştığımız MHP’yle bizim de ortak bir tutum belirlememizden daha tabii bir şey yoktur. Bu yerli ve milli duruşa katılacak daha başka partilerin de olduğunu biliyoruz. AK Parti’nin oy potansiyeli, seçimlerde aldığı neticelerden belli. MHP’nin ve diğer kesimlerin de desteğiyle, 2019 seçimleri için bir sıkıntı yaşamayacağımızı söylememiz mümkündür. Tabii bunun için çalışmamız, sahada ter dökmemiz gerekiyor.