Erdoğan: Kriz mıriz bunlara aldırmayın, hepsi manüpilasyon

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomideki son gelişmelere ilişkin, "Kriz mıriz bunlara aldırmayın. Bunların hepsi manüpilasyon. Bizde kriz falan yok." dedi.

Erdoğan: Kriz mıriz bunlara aldırmayın, hepsi manüpilasyon

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’daki Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Gaziler Günü Töreni’ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bu millet topyekün gazi bir millettir. Bu topraklarda boşluk yok. Her tarafta şehit ve gazilerimizin kanı var. Şimdi ihya dönemini yaşıyoruz. Kriz mıriz bunlara aldırmayın. Bunların hepsi manüpilasyon. Bizde kriz falan yok. AVM’lerde manüplasyon yapanlara da aldırmayın. Bu ülkede bundan sonra dolarla avroyla kira yok. Bu ülkede Türk Lirası geçer. Burası Türkiye, ABD değil. Türk lirasıyla mağazanı kiraya verirsin, alışverişini de Türk Lİrası ile yaparsın.

“ALLAH BAŞKA KAPILAR AÇAR”

Ülkemizi köşeye sıkıştırmak için atılan her adım önümüzde yeni kapıların açılmasıyla neticelenmiştir. Bir kapı kapanır Allah başka bir yerden kapı açar. Unutmayın her doğum gibi bu yeni sürecin de sancıları vardır. her kutlu doğum sancılı olur, unutmayın. Bu süreçte kimi zaman şehitlerimizin ardından ağladık, gazilerimizin acılarını paylaştık.

İDLİB AÇIKLAMASI

Putin ile yaptığımız görüşmede İdlib’la alakalı barış sürecini nasıl başlattığımızı ifade ettiler. O belgeye imzalar atıldı. İdlib’de artık kan dökülmesin dedik. Artık gözyaşı dinsin. Onun için de ne adım atacaksak atalım. 12 madde sıralandı, imzalar atıldı. Bu sınırlarımızın ötesinde barışa adımdır. İnşallah devamı gelir.”

“ALLAH BİZE SORUMLULUK YÜKLEDİ”

Türkiye olarak Allah’ın ve tarihin bize yükledikleri sorumlulukları üstlendikçe hep aydınlandık. Buna karşı kafalarında kırk tilki dolaştıranların nasıl hüsrana uğradıklarını gördük. Türkiye 20 yıl önceki Türkiye’den daha zengin, daha etkilidir. Yarınki Türkiye daha güçlü, daha iddialı olacaktır. İnanmak başarmanın yarısıdır. Biz ülkemizin potansiyelini biliyoruz. Hedeflerimize ulaşacağımıza eminiz.