Erdoğan konuşuyor: Talebelik asla diploma avcılığı değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGVA Genel Merkezi'nin açılışında konuşuyor.

Erdoğan konuşuyor: Talebelik asla diploma avcılığı değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGVA Genel Merkezi’nin açılışında konuşuyor.

İstanbul’da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Merkezi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Gençlik geleceğimizdir. Gençliğini ihmal eden geleceğini de tehlikeye atıyor demektir. Son 16 yıldır gençlerimize sahip çıkmanın en güzel şekilde yetiştirmenin mücadelesini veriyoruz. Gençlerimiz için pek çok yatırımı hayata geçirdik. Gençlerimizle hayalleri arasındaki engelleri kaldırmaya gayret ediyoruz. Gençlerimizin düşüncelerini hayata geçirecek iklimi gerçekleştirmeye çalışıyoruz.”

“Hiçbir gencimizin inancından, kıyafetinden dolayı horlanmadığı özgürlük atmosferini hakim kıldık. Bizimle aynı görüşü paylaşsın ya da paylaşmasın milletimize hizmet etmenin çabasında olduk. Türkiye’nin son 16 yılından rahatsız olanlar da kendilerini imtiyazlı vatandaş olarak görmeye alışanlardır. Son 16 yılda hiç kimsenin, hiçbir vatandaşın, etnik veya dini grubun özgürlük alanı daralmamış ve hayatına müdahale edilmemiştir.”

“(CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na) Ana muhalefetin başı İngiltere’de Suriyelileri tekrar Suriye’ye göndereceğiz diyor. Bunun insanlıktan nasibi var mı? Ensar ile muhacir nedir bunlar bilmez. Bunlar her zaman zulümle içiçe olmuşlar. Geçmişlerinden bu yana hep zulüm etmişler. CHP’nin tarihini biz iyi biliriz. Adnan Menderes ve arkadaşlarını nasıl idam ettiklerini biliriz. Onlar kollarında teröristlerle Ankara’dan İstanbul’a yürüyebilirler. Bay Kemal sen onlarla yürümeye devam et, biz mazlumlarla beraber yürüyeceğiz. Bu mücadele boynumuzun borcu.”

“Çocukların, kadınların güvende olmadığı bir dünyada hiçkimse güvende değildir. Mazlumların cesetlerinin çocuklarıyla birlikte sahile vurduğu dünyada kimse kendini güvende hissedemez.”

“Bu dönem büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir. Bunun bir yanı coğrafyamızla ilgilidir ama bu asla yayılmacı bir ideal değildir.”

“Çoğu zaman haksızca, insafsızca eleştirildiğimiz halde bize yapılanların hiçbirini biz başkalarına yapmadık.”

“Talebelik asla diploma avcılığı değildir.”

“2002’den bu yana gerçekleştirdiğimiz reformlarla 2053, 2071 hedeflerini gerçekleştirecek gençlerimiz için altyapıyı kurduğumuzu düşünüyorum. Bizim ve bizden sonraki nesillerin boğuşmak zorunda kaldığı engeller gençlerimiz önünde durmuyor. Yeni bir dönemin arifesindeyiz; bu dönemin adı yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir. Bu dönem yeniden büyük Türkiye idealini pratiğe dökmedir. Bu asla yayılmacı bir ideal değildir. Biz kendimizle beraber mazlum ve mağdurların barış içerisinde yaşadığı küresel bir sistemin savunuculuğunu yapıyoruz.

Ana muhafetin başı İngiltere’de Türkiye’deki Suriyelileri tekrar göndereceğiz diyor. Bunun insanlıktan nasibi var mı? İnsanlıktan nasibi almayan söylebilir. Ensar ile muhacir nedir bu bilmez. Bunlarda böyle bir kavram yok. Bunlar her zaman zulümle iç içe olmuş. CHP’nin tarihini iyi biliriz. Onların yakın siyasi tarihimizde Adnan Menderes’i arkadaşlarını nasıl idam ettiklerini iyi biliriz. Onlar bundan zevk duyanlardır. Onlar Ankara’dan İstanbul’a teröristlerle yürüyebilirler. Biz rahmetle yürümeye devam edeceğiz. Bay Kemal sen onlarla yürümeye devam et, biz mazlumlarla yürümeye devam edeceğiz. Çocukların güvende olmadığı bir dünyada hiç kimse güvende değildir. Gençlerin terör, uyuşturucu veya ahlaksızlık batağında can verdiği dünyada hiç kimse geleceğe umutla bakamaz.”