Erdoğan: CHP'nin İş Bankası hisselerini hazineye devredeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan: CHP'nin İş Bankası hisselerini hazineye devredeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Toplu Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan konuşmasında “Kendilerince ülkemizin canını yakacak eylemlere girişmek için fırsat kolluyorlar. Hala topraklarımız içinde kalan kılıç artıklarını da en kısa sürede imha edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

CHP’nin İş Bankası hisselerine de değinen Erdoğan “Biz bu konuyu Meclis’e getiriyoruz. İnşallah Meclis’ten bunu çıkaracağız ve bu hisselerin Türkiye Cumhuriyeti devletinin hazinesine girmesini sağlayacağız.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

‘Kılıç artıklarını temizleyeceğiz’

“Kendilerince ülkemizin canını yakacak eylemlere girişmek için fırsat kolluyorlar. Allah’ın izniyle onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Hala topraklarımız içinde kalan kılıç artıklarını da en kısa sürede imha edeceğiz.”

“FETÖ’nün içinde kalanlar buradan sesleniyorum kim olursa olsun, ister babamız, evladımız, kardeşimiz olsun canlarını yakarız. Hukuk neyse bunu da uygularız. Onlar bu ümmeti parçaladılar, aileleri parçaladılar, kardeşleri birbirine düşürdüler. Bunlara biz müsade edemeyiz. Bugüne kadar ne oldu oldu şimdi gereğini yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.”

“Bu örgütün gerçek yüzünün ortaya çıktığı tarih 17-25 Aralık. 2010’da başladılar ama bu hareketin 40 yıl mazisi var. 40 yıl bunun hazırlığını yaptılar.”

“Yeni şifreler çözülüyor. Geçmişte Kayseri’nin de FETÖ’den çok çektiğini iyi bilirim. Bu ihanet çetesinin peşini bırakmadık bırakmayacağız. Dün Isparta’da bir bankanın kasasından bunlara ait 100 kilo altın bulundu. Bak Isparta’da bu oldu. Lütfen kasalarla ilgili çalışmalarınıza da dikkat edin. Tüm hainler ihanetlerinin hesabını verecek. Son FETÖ’cüyü bulup hukukun karşısına çıkarmadan şehitlerimize borcumuzu ödeyemeyiz.”

‘CHP İş Bankası hisselerini meclise taşıyacağız’

“Ne dedik; İş Bankası’ndaki CHP hisseleri var ya, bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bunu CHP kullansın diye yapmadı, hazineye gitsin diye yaptı. Biz bu konuyu Meclis’e getiriyoruz. İnşallah Meclis’ten bunu çıkaracağız ve bu hisselerin Türkiye Cumhuriyeti devletinin hazinesine girmesini sağlayacağız.”

‘Kazandığım tazminatları nereden ödedin?’

“Hani Kılıçdaroğlu’na davalar açtım ya, acaba ödenen paraları Kılıçdaroğlu kendi cebinden mi CHP’nin kasasından mı ödedi? Bunu merak ediyorum. Açıklamaya davet ediyorum. CHP’lilerin sorması lazım ‘Bu paraları nereden ödedin?’ diye.”