Erdoğan'dan Kaftancıoğlu'na 700 bin liralık hakaret davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 700 bin liralık tazminat davası açtı. Bilal Erdoğan da iki tweet için Kaftancıoğlu'ndan 100 bin lira istiyor.

Erdoğan'dan Kaftancıoğlu'na 700 bin liralık hakaret davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 700 bin liralık tazminat davası açtı. Bilal Erdoğan da iki tweet için Kaftancıoğlu’ndan 100 bin lira istiyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve kurumlarını aşağılamak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlarından hakkında soruşturma açılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert eleştiriler yöneltiği Kaftancıoğlu, attığı bazı tweetler nedeniyle Erdoğan’dan özür dilemişti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’nin köşesinden duyurduğu habere göre, Erdoğan, Kaftancıoğlu hakkında 14 manevi tazminat davası açtı. Her tweet için 50 bin TL olmak üzere Kaftancıoğlu’ndan toplam 700 bin TL istedi. Erdoğan bir de, Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret etme gerekçesiyle kamu davası açılması talebinde bulundu.

Kaftancıoğlu’na karşı bir tazminat davası da Bilal Erdoğan’dan geldi. Necmettin Bilal Erdoğan, Kaftancıoğlu’na iki tweet hakkında toplam 100 bin TL’lik tazminat davası açtı. Selvi’nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grubunda, Kaftancıoğlu’nun tweet’lerini görüntülü olarak izlettirip, sert eleştiriler yöneltmişti. Ancak, “Vefat etmiş anacığıma yönelik galiz küfürleri burada zikretmekten hicap duyacağım” demişti. Kaftancıoğlu annesiyle ilgili tweet nedeniyle Erdoğan’dan özür dilemişti. Kaftancıoğlu’nun özrü kendisini kurtarmaya yetmedi. Erdoğan, annesi hakkında atılan yüz kızartıcı tweet’i affetmedi. Kaftancıoğlu hakkında 14 manevi tazminat davası açtı. Her tweet için 50 bin TL olmak üzere Kaftancıoğlu’ndan toplam 700 bin TL istedi.

Erdoğan bununla yetinmedi. Kaftancıoğluhakkında bir de Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret etme gerekçesiyle kamu davası açılması talebinde bulundu. Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel tarafından 24 Ocak tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda Kaftancıoğlu hakkında, TCK’nın 299. maddesine göre, “Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret ettiği” gerekçesiyle soruşturma yapılıp kamu davası açılması talebinde bulundu.

Kaftancıoğlu’na karşı bir tazminat davası daBilal Erdoğan’dan geldi. Necmettin Bilal Erdoğan, Kaftancıoğlu’na iki tweet hakkında toplam 100 bin TL’lik tazminat davası açtı. Bilal Erdoğan her bir tweet için 50 bin TL istedi.