Erdoğan İstanbul için kaygılı: Talimat verdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, oylarının eridiğini gördüğü İstanbul için yeni il yönetimine özel talimat verdi.

Erdoğan İstanbul için kaygılı: Talimat verdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisinin Cumhurbaşkanı seçildiği 2014 yılındaki referandumdan beri ‘Evet’ oylarının ortalamanın altında kaldığı İstanbul için partisinin yeni il yönetimine talimat verdi.

Erdoğan’ın yeni il yönetimine bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarının her hafta sonu İstanbul’u kapı kapı gezmesi için program yapması talimatını verdiği öğrenildi.

Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi‘nin köşesinde aktardığı o gelişme şöyle:

“Erdoğan’ı Türk siyasetine kazandıran İstanbul oldu. AK Parti, İstanbul’dan doğdu. Ancak İstanbul bir süredir sinyal veriyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan yüzde 51.79 oy oranı ile birinci turda seçilirken, İstanbul’dan yüzde 49.83 oy aldı. 16 Nisan referandumunda, evet oylarının Türkiye ortalaması yüzde 50.4 iken, bu oran İstanbul’da 48.65’te kaldı. Erdoğan bunu gördüğü için İstanbul’a neşter attı. Yeni il yönetimine bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarının her hafta sonu İstanbul’u kapı kapı gezmesi için program yapması talimatını verdi. Yerel seçimlere 13 ay var ama Erdoğan, İstanbul seçimlerini kazanmak için işi sıkı tutuyor.”

Selvi’nin yazısının tamamı: